Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Microsoft neemt iPad serieus’

Dit artikel delen:
OmgevingsAlert-app op iPad

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Microsofts trend om apps niet eerst op Windows uit te brengen.

Sway, de potentiële PowerPoint-killer van Microsoft zelf, komt nu uit op Apple’s iPad. Een uitvoering van Sway voor het eigen besturingssysteem Windows 10 komt ergens later deze zomer. Ondertussen werkt Microsoft al geruime tijd aan die nieuwe Windows-versie inclusief de daarop komende nieuwe apps. Sway zit daar nog niet bij, in ieder geval niet in het testtraject. Kortom, Het Nieuwe Microsoft (tm) neemt de tablet - in de gedaante van de pionierende iPad - serieus. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Microsoft heeft verschillende onderdelen. Deze onderdelen, pijlers, zijn:
- MS Windows
- MS Office
- .NET
- Visual ontwikkeltools
- ...

Veel van deze pijlers staan op Windows, echter, Office niet. Sterker nog, Word en Excel zagen hun levenslicht op de Mac.

Microsoft is slim bezig door hun MS Office pijler geen Windows afhankelijkheid te geven. Tablets worden steeds belangrijker, en bij tablets is de iPad niet te negeren.

Met andere woorden: verstandige zet van Microsoft!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-02T08:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.