Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'De klant centraal'

Dit artikel delen:

Naar aanleiding van de ingezonden brief van Mark Hoogenboom 'Mijn XP-muis van 1200 gulden' (Computable, 10 augustus) een reactie van de leverancier.

In deze brief geeft Hoogenboom aan niet tevreden te zijn over een aantal functies in Microsoft Office XP Special Edition, met name over de verbeterde beveiligingsfuncties. Kort nadat hij deze brief begin juli naar de redactie heeft gezonden, is er diverse malen contact geweest tussen hemzelf en de leverancier, waarin wij hem een aantal oplossingen hebben aangedragen. Helaas heeft publicatie van de brief enige weken op zich laten wachten en hebben deze contacten en de publicatie van zijn brief elkaar gekruist.
Het merendeel van de zaken waarover Hoogenboom schrijft, heeft te maken met functies in Office XP die bewust zo zijn ontworpen. Op verzoek van vele klanten heeft Microsoft een aantal zaken standaard zo ingesteld, dat de risico's op het gebied van virusinfecties en -verspreiding sterk zijn teruggebracht. Al deze instellingen kunnen echter worden aangepast aan de wensen en voorkeuren van de gebruiker. Uitgebreide informatie hierover is te vinden in de online-versie van de Office XP Resource Kit op http://www.microsoft.com/office/ork/xp/.

Adobe Acrobat

Wat betreft de kwestie rondom de macro's van Adobe Acrobat Distiller 4.0 is de oplossing opnieuw deels te zoeken in de Office XP Resource Kit en de online Helpfunctie van Office XP. Verder wordt voortdurend nauw samengewerkt met softwareleveranciers om ervoor te zorgen dat hun applicaties volledig compatibel zijn met nieuwe softwareversies. Daartoe stellen wij ontwikkelaars reeds vanaf een zeer vroeg stadium testversies van onze nieuwe software ter beschikking, zodat zij bij het verschijnen van de nieuwe software eventuele 'patches' of aanpassingen gereed hebben om de compatibiliteit te garanderen. Over het algemeen gaat het hierbij om eenvoudige aanpassingen, zoals het toevoegen van een Digitale Signatuur die de authenticiteit en veiligheid van bijvoorbeeld de macro garandeert. Helaas blijkt dat Adobe Systems dit in zijn product Acrobat Distiller 4.0 nog niet heeft aangepast.
Zoals ik aan het begin van deze reactie heb aangegeven, heeft Microsoft reeds sinds enkele weken voor het verschijnen van deze ingezonden brief diverse malen uitgebreid contact gehad met de heer Hoogenboom. Mede daarom hebben wij gemeend via deze uitgebreide reactie duidelijk te moeten maken dat in al onze inspanningen onze klanten altijd centraal staan.
 

Diane Janknegt Marketing Manager Desktop Producten Micros

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-24T00:00:00.000Z Diane Janknegt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.