Computable Awards 2015

Pinkvalley’s LARS verbetert leerlingenvervoer

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het onderwijs

Pinkvalley ondersteunt maatschappelijke projecten, zo ook het idee van Patrick Nelen, de app Leerlingen App Rijd Samen ofwel Lars, vernoemt naar zijn eigen zoon Lars met het syndroom van down. De app die ouders uit de buurt verbindt voor het wegbrengen en ophalen van scholieren uit de buurt is geselecteerd voor een Computable Award. Vrijdag 30 januari 2015 mocht Nelen samen met Sanne van der Zanden, vanuit Pinkroccade Local Government, de app toelichten aan de deeljury. Vrijdag 13 februari werd bekend gemaakt welke projecten officieel zijn genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs. De app LARS is er daar een van.

Patrick Nelen, programmamanager Dienstverlening bij de gemeente Tholen, brengt graag zijn eigen zoon naar school, maar wanneer dit niet lukt moet Nelen een busje bellen voor leerlingenvervoer. Deze geeft hem niet altijd het vertrouwen die je als ouder graag wilt als je je kind mee laat rijden. Daarbij mist Nelen het sociale aspect. Soms komt er een busje namelijk enkel Lars ophalen. Daarom bedacht hij het concept waarbij ouders via een app met elkaar kunnen afspreken wie, wanneer de mogelijkheid heeft om kinderen uit de buurt mee te nemen naar school. Een app met veel potentie, zowel in efficiëntie als in het sociale aspect. Door LARS te gebruiken wordt de sociale omgeving van zowel ouders als kinderen vergroot.

LARS pitch

PinkValley

Pinkvalley is een initiatief van Pinkroccade Local Government, Pinkroccade Healthcare en Yonder, allen onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). Via gesprekken, met gemeenten, scholen en adviseurs heeft Pinkvalley kunnen concluderen dat 10 tot 15 procent van de leerlingen mogelijke gebruikers zijn van Lars. 

Uit cijfers over 2012 en 2013 (van het CBS?) blijkt dat in totaal ongeveer 79.000 leerlingen in Nederland gebruik maken van leerlingenvervoer, dat is per gemeente gemiddeld 194 leerlingen. De kosten daarvoor zijn rond de 230 miljoen euro. Per gemeente komt dat gemiddeld neer op ruim vijf ton. Per leerling waren die kosten 2900 euro. De App van Nelen zou behalve het sociale aspect verbeteren tussen inwoners van een gemeente ook kosten kunnen besparen. 

Binnenkort te downloaden

Het project Pinkvalley is in 2014 gestart en zal ook in 2015 plaatsvinden. Opnieuw kunnen leden hun concepten voor een innovatievere samenleving aandragen. Al zal er dan eerder een business case onder de app-ideeën worden gemaakt, aangezien deze bij de vorige  editie achteraf werden gemaakt.  De app LARS is nog midden in de projectfase, maar er wordt verwacht dat deze in het tweede kwartaal van 2015 in de appstore te vinden is. 

PinkValley

Computable Awards 2015

De genomineerden voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs zijn bekend. Voor ict-projecten in andere branches en markten kan nog voorgedragen worden. Voor zorg kan dit tot en met 12 maart, voor mkb en grootbedrijf tot en met 26 maart en overheid tot en met 17 april 2015. Meer informatie is te vinden via Computable Awards.

Computable Awards 2020

Draag nu kandidaten aan voor de Computable Awards 2020!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-16T09:52:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.