Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Delta stapt over op het CS-EZIS.Net voor de GGZ

Delta Psychiatrisch Centrum is succesvol overgestapt op het CS-EZIS.Net voor de GGZ van ChipSoft. Hiermee vervangt Delta het administratieve systeem en het behandelinhoudelijke dossiersysteem door één geïntegreerd systeem met uitgebreide dossieroplossingen.

'De grootste winst denken wij te halen door met slechts één systeem te werken in plaats van met twee aparte systemen', zegt Saskia Spierdijk, projectleider EPD van Delta. 'Het opzoeken van gegevens in het dossier zal daardoor sneller gaan dan met onze vorige systemen.'

In een latere fase neemt Delta ook het nieuwe zorgportaal van ChipSoft in gebruik. Cliënten kunnen hiermee participeren in hun eigen behandeltraject. 'Via het zorgportaal kunnen zij dan zelf hun afspraken nazien en eventueel wijzigen. Ook kunnen zij vragenlijsten thuis invullen', zegt Spierdijk.

Volledige integratie

Circa duizend medewerkers, verspreid over dertig locaties, zijn aan de slag gegaan met het CS-EZIS.Net voor de GGZ van ChipSoft. Dit pakket onderscheidt zich in de markt door een volledige integratie van dossiervoering, zorglogistiek en de financiële afhandeling van alle voorkomende financieringsstromen.

Het dossier is rondom de cliënt opgebouwd. De mix van cliëntgebonden kenmerken en behandelinhoudelijke componenten zorgen voor een optimale ondersteuning van de behandelaar. Ook de ondersteuning van ROM en BOPZ maken onderdeel uit van het dossier.

Door de flexibele inrichtingsmogelijkheden van het CS-EZIS.Net is de zorglogistiek binnen GGZ-instellingen (en PAAZ-afdelingen) optimaal te ondersteunen. Om antwoord te geven aan de groeiende behoefte om de zorgvraag af te kunnen zetten tegen het zorgaanbod, kan het zorgaanbod binnen het CS-EZIS.Net op verschillende manieren worden vormgegeven.

Alle financieringsstromen

Met de oplossing kunnen de financieringsstromen decentraal ingericht en centraal gestuurd worden. Hierdoor kan zorg die op verschillende manieren gefinancierd wordt, parallel worden verleend. Om tot een optimale inrichting van registraties te komen (onder meer de AWBZ-brede Zorgregistratie AZR 3.0), hebben Delta en ChipSoft intensief met elkaar van gedachten gewisseld.

Hans Mulder, Algemeen Directeur van ChipSoft, ziet de livegang van Delta als een mooie vervolgstap voor ChipSoft binnen de GGZ-sector. 'Wij werken met veel commitment aan onze oplossingen voor GGZ-instellingen en PAAZ-afdelingen. Het is prettig om te constateren dat dit zijn vruchten afwerpt en dat instellingen als Delta - en in een eerder stadium GGZ Centraal en de Van der Hoevenkliniek - onze oplossingen ook écht als een meerwaarde zien.

Over Delta

Delta is een moderne, professionele en innovatieve organisatie, die mensen met kleine en grote psychische of psychiatrische problemen behandelt en begeleidt. Delta telt meer dan 1.600 medewerkers, die werkzaam zijn op een van de dertig vestigingen in het werkgebied Groot-Rijnmond en de Zuid-Hollandse eilanden. De zorg die Delta levert voldoet aan de modernste inzichten in de psychiatrie, psychologie, verpleegkunde, activiteitenbegeleiding en begeleiding op het gebied van werk en wonen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-14T10:37:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.