Millennium-probleem op agenda van ITU

Dit artikel delen:

De Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), een onderdeel van de Verenigde Naties, heeft eindelijk het millennium-probleem op de agenda gezet. 

Deze erkenning is een opvallende omslag binnen dit orgaan, dat toezicht houdt op de internationale telecommunicatie. De ITU had tot dusver geweigerd de leiding te nemen in het debat over de Jaar 2000-problematiek, omdat de unie meende dat de moeilijkheden op het bordje van de afzonderlijke landen thuis hoorden. De ITU heeft nu het millennium-probleem op het programma geplaatst van diverse commissies. Deze komen nog voor het eind van dit jaar bij elkaar. Beleidsvoorstellen zullen in maart 1998 op tafel komen. Deskundigen vrezen dat het begin volgende eeuw onmogelijk zal zijn te telefoneren als de telecombedrijven hun systemen niet aanpassen. De ITU kan bedrijven niet dwingen actie te ondernemen, maar het is de enige instelling die invloed kan uitoefenen. Volgens de analyse van Gartner Group is deze stap van de ITU niet genoeg om de problemen op te lossen. Als de ITU de voorstellen heeft geformuleerd, is er te weinig tijd voor de bedrijven om deze aanbevelingen te implementeren. Bedrijven moeten zich volgens Gartner gaan indekken tegen mogelijke infrastructurele problemen in hun Jaar 2000-plannen. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.