Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Forrester benoemt Workfront tot leider in work management-oplossingen

Dit artikel delen:

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Forrester heeft Workfront, leverancier van het gelijknamige work management-platform, benoemd tot leider binnen het marksegment van de work management-systemen, in de ranglijst die gebaseerd is op het huidige productaanbod van de onderzochte leveranciers. Het rapport roemt met name Workfront’s inzetmogelijkheden op de hoogste bedrijfsniveaus.

Forrester kent Workfront de rol van leider toe binnen de softwarecategorie ´work management´ in het laatste ´Forrester Wave´-rapport, getiteld ´Collaborative Work Management Tools 2020´. Haal het rapport hier* binnen voor de volledige bespreking.

Forrester´s analisten selecteerden voor hun onderzoek de negen meest relevante leveranciers van ´collaborative work management tools´ en beoordeelden die vervolgens op de mogelijkheden die zij bieden. Forrester benoemde Workfront daarbij tot leider, omdat het ´sterk is in drie categorieën: 1) managementmogelijkheden tot op de hoogste bedrijfsniveaus; 2) samenwerkingsmogelijkheden door het delen en beschikbaar stellen van inhoudelijke informatie; en 3) uitgebreide analysemogelijkheden´.

  1. Bedrijfsbrede mogelijkheden

o   ´Workfront biedt de beste mogelijkheden voor bedrijfsbrede operationele systemen. In tegenstelling tot zijn concurrenten, heeft Workfront het bedrijf als geheel altijd voorop geplaatst in zijn benadering van het work management van samenwerkende afdelingen en taakgroepen. Workfront biedt solide plannings- en controlemogelijkheden die plaatsvinden op afdelingsniveau, eerder dan door verspreiding via individuen of taakgroepen.´

o   ´Workfront biedt van alle besproken leveranciers het uitgebreidste portfoliobeheer voor producten en diensten; voor het beheer van de beschikbare productie-middelen; en de uitgebreidste mogelijkheden voor het financiële beheer.´

  1. Informatiedelen: ´De mogelijkheden voor het delen van en samenwerken aan informatie en content is binnen Workfront veelomvattend en ondersteunt een veelheid aan bestandsformaten; dynamische informatie; en biedt werkstromen voor de beoordeling en goedkeuring.´
  2. Analyses: ´Workfront´s analysemogelijkheden stellen gebruikers in staat metadata en veldinformatie uit gekoppelde systemen over te zetten naar modelrapporten. Fusion, Workfront´s integratieplatform, laat gebruikers ook informatie van derden toevoegen aan geheel eigen maatwerkrapportages.´

In Forrester´s onderzoekscategorie ´Strategie´ verdiende Workfront de maximale vijf punten in vier criteria:

  • de visie waarop het work management-platform is gebaseerd
  • de gefaseerde uitrol van het platform
  • het partner-netwerk
  • de geplande verbeteringen

Forrester zegt het in zijn ´Collaborative Work Management Tools 2020´-rapport zo: ´Workfront’s product-ontwikkelingsplannen zijn uitmuntend´.

”Afgelopen jaar is een keerpunt geweest voor Workfront”, zegt CEO Alex Shootman. ”We hebben ons binnen de markt weten te onderscheiden als dé gevestigde partij voor bedrijfsbreed work management. Forrester’s nieuwe rapport verbindt Workfront´s tweeledige rol naar onze klanten. Enerzijds leveren we de voorkeurstechnologie voor bedrijfsbrede transformatie. Anderzijds zijn we de gewaardeerde partner van ´s werelds grootste en meest innovatieve bedrijven. Een heel mooie basis voor verdere samenwerking met onze klanten, medewerkers en ons partnernetwerk, om de nieuwe softwarecategorie van het work management verder op te stuwen.”

Forrester Total Economic Impact study In aanvulling op de benoeming van Workfront tot leider in de laatste Forrester Wave, voerde Forrester Consulting op verzoek ook een Total Economic Impact‑studie uit die aantoont dat Workfront ondernemingen ´verregaande productiviteitsverbeteringen´ oplevert door miljoenenbesparingen, met een rendement op de investering van 285 %.

In maart dit jaar benoemden de eveneens onafhankelijke analisten van IDC Workfront al tot leider in hun MarketScape: Worldwide Work Management and Project and Portfolio Management 2020 Vendor Assessment.

* https://www.workfront.com/resources/forrester-named-workfront-leader-forrester-wavetm-collaborative-work-management-tools-q4-2020

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-24T16:52:07.000Z Workfront


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.