Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Talend Fall '18 biedt snellere inzichten in data

Dit artikel delen:

Redwood City, Californië, 16 oktober 2018 – Talend (NASDAQ: TLND), wereldwijd leider in cloud- en big data-integratiesoftware, introduceert op Talend Connect UK een nieuwe release van Talend Data Fabric. De Fall 2018-release biedt data die direct inzichtelijk is en op elke schaal toepasbaar is. Aan de release zijn twee nieuwe functies toegevoegd: Data Catalog en Cloud Application Programming Interface (API) Services. Daarnaast zorgt de release voor een snellere toepassing van machine learning-algoritmes dankzij uitgebreide ondersteuning van serverloze big data.

Snelle toegang tot data voor DaaS-oplossingen 

De Talend Cloud API Services bieden sneller toegang tot gestandaardiseerde data voor de ontwikkeling van Data-as-a-Service (DaaS)-oplossingen. Deze ondersteunen alle ontwikkelingsstadia van API’s: van de ontwikkeling tot de testfase tot de uiteindelijke implementatie. Daarnaast biedt het bedrijven een gestandaardiseerde en schaalbare manier om data beschikbaar te stellen aan meer gebruikers, zowel binnen als buiten hun organisatie.

Direct inzicht in betrouwbare en schaalbare data

Data Catalog maakt het mogelijk om data op schaal te organiseren, waarbij data direct bij de bron wordt bevraagd. Hierdoor neemt de betrouwbaarheid van de data toe. De Data Catalog doorzoekt automatisch alle data, of die zich nu in een data lake, op locatie of in de cloud bevindt. De oplossing profileert en classificeert de data, identificeert en suggereert automatisch relaties tussen gegevens en biedt eenvoudige toegang via een zoekfunctie. Eindgebruikers kunnen zodoende op elk gewenst moment een beroep doen op betrouwbare data en direct beslissingen nemen.

Pay-as-you-go machine learning 

De release versnelt ook het uitvoeren van machine learning-modellen op schaal met de ondersteuning van native serverloze big data voor zowel Microsoft Azure als Qubole in AWS-cloudomgevingen. De Apache Spark self-servicefunctie van Talend maakt het makkelijk om een cluster in te richten en kosten te besparen, doordat gebruikers alleen betalen voor het werkelijke gebruik van serverless- en AWS spot-instances. De nieuwe mogelijkheden helpen om analyses te automatiseren en stellen bedrijven in staat meer data tegen lagere kosten te verwerken.

Ciaran Dynes, Senior Vice President Products bij Talend, vertelt over de noodzaak van de nieuwe release: “Data staat aan de basis van digitale transformatie. Helaas slagen veel bedrijven er maar niet in om de belofte van data in te lossen. Om te kunnen overleven en succes te boeken in het voortdurend veranderende, groeiende en complexe datalandschap moeten organisaties elke stap in de waardeketen van data automatiseren en selfservicemogelijkheden aan meer dataconsumenten aanbieden. Met deze release helpt Talend bedrijven om voor een drastische verbetering te zorgen van de manier waarop zij data organiseren, verwerken en delen. Daarmee kunnen ze op elke gewenste schaal samenwerken en innoveren op basis van data die gereed is gemaakt voor het opdoen van inzichten.”

De Fall 2018-release van de Talend Data Fabric is vanaf november gratis verkrijgbaar voor klanten met een up-to-date betaald abonnement. Informatie over de nieuwe functies en mogelijkheden is beschikbaar op https://www.talend.com/products/whats-new/. Op 8 november verzorgt Talend een speciale webinar over de Fall 2018-release. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-16T14:34:13.000Z Talend
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.