Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo bescherm je jouw bedrijf!

Dit artikel delen:

Je hebt sinds kort een eigen onderneming. Dat is erg leuk, maar soms kan het erg stressvol zijn.

Daarnaast moet er ook een hoop geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan cyber security. Dit is een vorm van beveiliging waar jij jouw bedrijf online kunt beschermen tegen criminelen. Benieuwd naar waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!

Beveiliging

Jij als beginnende onderneming maakt erg veel kans om slachtoffer te worden van een cyberaanval. Dit komt doordat nieuwe bedrijven vaak nog niet de juiste middelen en kennis in huis hebben om zich goed te beschermen. Dit is niet zo gek, want veel andere taken binnen jouw bedrijf hebben prioriteit, terwijl cyber security erg belangrijk is. Het is erg handig om een software aan te schaffen die zelfstandig eventuele aanvallen kan blokkeren of voorkomen. Hier ben je namelijk weinig tijd aan kwijt, omdat het systeem geautomatiseerd is. Echter, softwares kunnen niet alle aanvallen tegengaan, dus is het belangrijk om een ICT-afdeling te hebben of samen te werken met een provider. Hierbij is het ook belangrijk om jouw werknemers te informeren over cyberaanvallen en hoe zij deze tegen kunnen gaan.

Neem de gevaren serieus

Waarschijnlijk denk je dat jouw bedrijf nooit aangevallen zal worden. Je denkt dat het veel logischer dat de grotere bedrijven gepakt worden, omdat die meer kwetsbare informatie dan jouw beginnende onderneming hebben. Toch is het verstandig om realistisch te blijven. Indien jij een mogelijke aanval als een serieus risico ziet, tref je de benodigde maatregelen om een cyberaanval te voorkomen of om de juiste stappen te ondernemen als je een cyberaanval meemaakt. Het is hierbij ook belangrijk om een plan van aanpak te hebben als jouw bedrijf gehackt wordt. Zorg ervoor dat je een taakverdeling maakt onder jouw collega’s, zodat iedereen weet wat ze moeten doen bij een aanval. Hoe sneller je handelt, hoe groter de kans is dat je een aanval kunt opsporen en daarna weer verder kan met het werk. Een aanval kost namelijk veel energie en tijd. 

Je wilt natuurlijk dat jouw onderneming goed loopt. Het is dan belangrijk om jouw bedrijf te beveiligen tegen cybercriminelen. Schaf een software aan werk samen met een provider of zorg voor een ICT-afdeling. Neem de gevaren serieus en maak een plan als er een crimineel in jouw systeem zit. Wil je graag meer informatie over cyber security? Kijk dan op de site van Nationale Nederlanden!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-22T13:26:32.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.