Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Brusselse metro toekomstgereed met automatiseringsoplossingen van Extreme

Stedelijk vervoersbedrijf verbetert reizigerservaring en vergroot capaciteit van netwerk met 33 procent

Amstelveen, 15 september 2020 – De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) rijdt het hele jaar door zo goed als 24/7, met dagelijks meer dan een miljoen metro-, tram- en busreizen door pendelaars, bezoekers en inwoners. En dat aantal groeit nog steeds. Omdat de maximale capaciteit stilaan bereikt is, besloot de MIVB de autonome netwerkoplossingen van Extreme Networks (Nasdaq: EXTR) in te zetten om de efficiency te verbeteren, het netwerk met 33 procent te vergroten en zo uiteindelijk haar passagiers beter te bedienen. 

Om de visie van de MIVB – het “Mission Critical Network” – te ondersteunen, ontwikkelde Extreme Networks een converged IP-netwerkinfrastructuur op basis van Extreme ElementsTM met Extreme Fabric ConnectTM-technologie, Extreme Management CenterTM-software en Extreme AnalyticsTM. De MIVB stuurt het verkeer van de Brusselse metro nu geautomatiseerd aan via een converged IP-netwerk, zodat de conditie van het spoor realtime kan worden gemonitord, passagiers extra dienstverlening krijgen en het netwerk minder last van storingen ondervindt. 

image

De nieuwe mogelijkheden zijn onder meer: 

Echt geautomatiseerde besturing van netwerkverkeer 

De software van Extreme Management Center ondersteunt de ontwikkeling naar realtime geautomatiseerde end-to-end besturing van het netwerk. Door automatisering zijn de handmatige routinetaken van de baan, krijgt de MIVB de handen vrij voor andere activiteiten en kan de huidige en toekomstige capaciteit van de Brusselse metro worden vergroot.  

Uitgebreid netwerk van bewakingscamera’s op basis van IP 

Het netwerk ondersteunt nu bijna 15.000 op IP gebaseerde bewakingscamera’s met HD-beeldkwaliteit, die passagiers en personeel van de Brusselse vervoerder zo een veilig gevoel geven. 

Handmatig en geautomatiseerd beheer van vervoersysteem 

Om de passagierscapaciteit te vergroten, was zowel handmatig als geautomatiseerd beheer van het vervoersysteem noodzakelijk. Door de beschikbaarheid van het systeem te optimaliseren, wendbaarheid in te bouwen in het systeem en de dienstverlening, en de zichtbaarheid op het netwerk te vergroten, behoudt de MIVB de broodnodige menselijke toets en beperkt zij eventuele menselijke fouten tot een minimum. Met Extreme Fabric Connect wordt er bij storingen in een verbinding en/of de bijbehorende wissels automatisch binnen een seconde omgeschakeld, wat ervoor zorgt dat de Brusselse metro een veel robuuster en veerkrachtiger netwerk heeft dan ze met oplossingen van concurrenten had kunnen bereiken. 

Netwerk van een ongekende eenvoud 

Door traditionele protocolstacks met PIM-lagen te vervangen door een eenvoudigere ISIS routing/IGMP snooping-combinatie, is Extreme Fabric Connect Multicast eenvoudig te implementeren en te bedienen, minder gevoelig voor fouten en snel met convergeren wanneer het netwerk mankementen vertoont. De MIVB profiteert zodoende van een optimale combinatie van netwerkbetrouwbaarheid, efficiency en gebruiksgemak. 

Gedurende de installatie, implementatie en testperiode werkte Extreme nauw samen met ProData Systems om ervoor te zorgen dat de oplossing aan de eisen van nu zou voldoen, en de MIVB klaar te stomen voor de uitdagingen die de toekomst brengt. 

Visie van de directie 

John Morrison, Senior Vice President EMEA van Extreme Networks 

“Een flexibel, veerkrachtig en zelfsturend netwerk is het fundament waarop de slimme stad van de toekomst wordt gebouwd. Samen met de Brusselse metro hebben wij een netwerk geïmplementeerd dat ten eerste al de uitdagingen van nu het hoofd biedt, met meer efficiëntie en een grotere capaciteit. Het legt ook de basis voor een metrosysteem dat aan de eisen van de toekomstige slimme stad voldoet.” 

Pierre-André Rulmont, Vice President Information Systems van de MIVB 

“Het metrosysteem in Brussel is het kloppende hart van de stad. Zonder dit systeem zou het openbare leven stil komen te staan. We hadden behoefte aan een nieuwe netwerkoplossing waarmee we efficiënter zouden werken en handmatige processen konden automatiseren. Extreme Networks is een betrouwbare partner die ons helpt bij het waarmaken van onze visie: een slim, geautomatiseerd en efficiënt metronetwerk.” 

Aanvullende bronnen:

###

Over Extreme Networks  

Extreme Networks, Inc. (EXTR) is de eerste cloudgedreven end-to-end enterprise networking onderneming. Onze best-of-breed technologieoplossingen - van de wireless en IoT-edge tot en met het datacenter - zijn flexibel, wendbaar en veilig, versnellen de digitale transformatie van onze klanten en bieden hen de snelste weg naar een zelfstandige onderneming. Onze 100% eigen support zijn de beste in onze sector. Zelfs met 50.000 klanten wereldwijd, waaronder de helft uit de Fortune 50 en grote namen uit verschillende sectoren zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg en manufacturing, blijven we behendig in het teweegbrengen van succes bij onze klanten en partners. We noemen dit Customer-Driven Networking™.  

Extreme werd in 1996 opgericht en het hoofdkantoor staat in San Jose, Californië. Meer informatie is te vinden op www.extremenetworks.com.  

Extreme Networks en het Extreme Networks-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Extreme Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Over MIVB 

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 volgens de eerste berekeningen 434 miljoen ritten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-15T16:02:36.000Z Extreme Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.