Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Westcon-Comstor start nieuwe Cloud & Collaboration business divisie

Westcon-Comstor, een wereldwijde technologieleverancier en gespecialiseerde distributeur, kondigt de lancering aan van de nieuw gevormde bedrijfsdivisie Cloud & Collaboration. De nieuwe divisie, die gespecialiseerde ondersteuning biedt aan leveranciers en partners in de groeiende cloud- en samenwerkingsruimte, zal worden geleid door Antony Byford, Vice President.

Uit onderzoek van Cavell Group blijkt dat tegen 2024 de totale marktwaarde van cloudcommunicatie alleen al in het VK meer dan £ 1,9 miljard zal bedragen. Deze marktomgeving is precies waarom Westcon-Comstor zijn nieuwe Cloud & Collaboration-divisie heeft gelanceerd, om toegewijde specialisten samen te brengen die de markt zowel vanuit een commercieel perspectief als vanuit een faciliterend perspectief begrijpen en zo zowel partners als leveranciers beter kunnen positioneren voor succes.

Met meer dan 30 jaar ervaring in het leiden van de markt op dit gebied, brengt Westcon-Comstor een unieke stamboom naar zijn Cloud & Collaboration-divisie. Het Cloud & Collaboration-team zal verantwoordelijk zijn voor leveranciersbeheer en lokale uitvoering, met leveranciers zoals 8x8, Avaya, Jabra, Microsoft, Mitel, Poly, Ringcentral en Spectralink al aan boord. Het team bestaat uit sales, business development, marketing en pre/post-sales support, met focus op het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Het overkoepelende doel van de divisie is om partners zowel vanuit een commercieel als een marketingperspectief te ondersteunen, door cross-vendor upsell-mogelijkheden te creëren om groei te stimuleren.

Sprekend over de nieuwe divisie met Keith Jackson, VP International Channels bij 8x8: "8x8 heeft veel tijd besteed aan het zoeken naar een echte distributiepartner met toegevoegde waarde die ons niet alleen kon helpen om onze business in het Verenigd Koninkrijk te verhogen, maar ons ook kon helpen met onze expansie in Europa. We zijn erg enthousiast over de toegewijde focus van de nieuwe Cloud & Collaboration-divisie van Westcon-Comstor en zijn verheugd om te zien hoe deze groeit.

"Westcon speelt goed in op de transformatie die de sector doormaakt - een transformatie die van channel leaders verlangt dat ze in het hele ecosysteem samenwerken terwijl ze hun go-to-market modellen aanpassen aan de voorkeuren van de klant", aldus Trevor von Puttkammer, Distribution Business Leader, Avaya International. "We zien grote mogelijkheden om samen te werken met de Cloud en Collaboration divisie van Westcon om het succes van onze gezamenlijke partners te maximaliseren te midden van een economie die verschuift naar het abonnementsmodel. We werken al vele jaren succesvol samen met Westcon en we zijn enthousiast over de transformatie die deze nieuwe business unit kan brengen in het resultaat van onze partners."

"Mitel en pan-EMEA-distributeur Westcon delen gemeenschappelijke opvattingen over het belang om flexibiliteit en keuze te bieden, om zo de behoeften van elke klant voor vandaag en hun ambities voor de toekomst te ondersteunen", aldus Daren Finney, Senior Vice President Global Channels van Mitel. "Mitel biedt een reeks commerciële en technologische modellen die eindklanten in staat stellen hun communicatie-infrastructuur in hun eigen tempo te moderniseren, uit te breiden of over te stappen. Westcon heeft een exclusief aanbod voor partners met private cloud, abonnementen, UCaaS en on-premises oplossingen. Het is dus geweldig om de oprichting van de Westcon Cloud & Collaboration divisie te zien met de focus op deze commerciële modellen en we kijken ernaar uit om onze inspanningen in de EMEA-regio te vergroten."

"Nu de economie verschuift naar abonnementsmodellen en onze leveranciers naar terugkerende inkomsten, werd het duidelijk dat we de manier waarop we in deze ruimte werken moesten veranderen", aldus René Klein, Executive Vice President, Westcon Europe. “Er is veel vraag naar Cloud technologie, vooral dankzij de evolutie van hybride werken. Met de focus op deze Cloud leveranciers, verbeteren we onze ondersteuning aan partners en verzekeren hun succes.”

"Het vendorlandschap is complex, maar we kunnen onze partners helpen slagen door middel van integraties en het creëren van synergiën, waardoor ze door ecosystemen kunnen navigeren", zegt Antony Byford, VP, Cloud & Collaboration. “Partners hebben ondersteuning nodig bij het opereren binnen dit nieuwe model en zijn op zoek naar de vaardigheden die nodig zijn om deze nieuwe modellen te vermarkten. Dankzij de introductie van Cloud-factureringssystemen en automatisering moeten zij hun bedrijf anders inrichten. Vendors hebben het kanaal nodig om deze modellen te ondersteunen en Westcon-Comstor helpt dit te faciliteren. Dat is dan ook de reden voor de nieuwe divisie - en ik vind het geweldig om aan het roer te staan om het te leiden”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-12T13:49:05.000Z Westcon-Comstor


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.