Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Blis Digital neemt Litouws HIPER over

Blis groeit en gaat internationaal: vandaag maken we de overname bekend van HIPER, een development agency in Kaunas, Litouwen. Door deze overname kunnen we klanten voortaan ook waarde bieden bij het doorontwikkelen van hun product na een snelle herbouw of modernisatie.

Over de strategische motivatie achter de overname zegt onze CEO Richard Schot: “Wij hebben de unieke expertise om een klant van nul naar één te brengen. We kunnen heel snel software moderniseren en nieuwe processen uitrollen. Maar daarna komt de fase van doorontwikkelen, optimaliseren en uitbreiden. Daar is het team van HIPER goed in. Door samen te gaan kunnen we veel langer waarde bieden aan onze klanten.”

Nieuwe mensen, nieuwe diensten

HIPER specialiseert zich in colocatie, distributed development en langdurige samenwerking met opdrachtgevers. In Nederland zijn we inmiddels met 60 collega’s en groeien we nog steeds snel. In aanvulling daarop halen we nu met HIPER een team van 8 ervaren developers binnen. En ook in Litouwen willen we groeien. Maar we voegen niet alleen mensen, maar vooral kennis en ervaring toe voor een hele nieuwe dienstencategorie: het data-driven en samen met de opdrachtgever doorontwikkelen van digitale producten en platformen. Zo garanderen we continuïteit, kunnen we langere partnerships aangaan en ligt de weg open naar nieuwe vormen van waardecreatie voor onze klanten en hun investeerders.

Adriaan Hoogduijn, de Nederlandse ondernemer die HIPER in 2019 oprichtte, zegt er het volgende over: "Met HIPER hebben we een uiterst gespecialiseerd team opgebouwd. Met Blis Digital krijgen we de kans om onze technologiestack te diversifiëren, terwijl we hen kunnen helpen verdere groei te realiseren op basis van onze specialisatie. Waar HIPER een track record heeft in het succesvol opbouwen van co-located teams van hoge kwaliteit, heeft Blis Digital bewezen topklasse klanten aan te trekken. Samen verwachten we de komende twee jaar in omvang te verdubbelen en internationaal verder uit te breiden."

Radicaal verbeteren, dan doorontwikkelen

Het huidige Blis-team blijft dus doen waar het goed in is: bedrijven helpen bij het radicaal verbeteren van hun digitale core. Wij zijn specialisten in de ‘start-up-fase’: concept, design en bouw van nieuwe digitale producten en het moderniseren van bestaande software. Als een digitaal product eenmaal draait, moet het doorontwikkeld worden in een proces van continuous improvement. Deze ‘scale-up-fase’ pakken onze nieuwe Litouwse collega’s dan op, in directe samenwerking met de klant. Om dat optimaal te laten verlopen, zoeken we voor iedere klant een management- en samenwerkingsmodel op maat.

Litouwen is hot

Litouwen is een onder innovatieve Nederlandse bedrijven een populair land voor colocatie. Het land heeft een werkcultuur die goed past bij de Nederlandse en het EU-lidmaatschap zorgt voor zekerheid en overzicht op juridisch en fiscaal gebied. De arbeidsmarkt geeft daar ook meer ruimte voor groei dan hier. Maar hoewel de loonkosten in Litouwen (nu nog) iets lager zijn dan in Nederland, is dat voor ons niet echt een factor. Wij zijn vooral onder de indruk van kennis, opleidingsniveau, tech-driven mentaliteit en enthousiasme van de Litouwse tech-talenten die we hebben ontmoet. We verheugen ons dan ook erg op deze nieuwe fase in de ontwikkeling van Blis Digital.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-11T09:16:58.000Z Blis Digital


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.