Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Architectuur award datacenter Datacenter.com?

Amsterdam – Datacenter.com, een internationale carrier- en cloud-neutrale leverancier van colocatie services die meer dan 500.000 dollar voor zijn domeinnaam betaalde en een energie-efficiënte pPUE van 1,04 realiseert in het recent in gebruik genomen datacenter in Amsterdam, is door Datacloud Europe genomineerd voor zijn datacenter architectuur. In de categorie ‘Excellence in Data Centre Architecture and Design’ heeft Datacloud Europe vier genomineerden aangewezen, waaronder Datacenter.com. De winnaar van de datacenter architectuur prijs zal tijdens het Datacloud Europe evenement in Monaco in juni bekend worden gemaakt.

Het AMS1 datacenter van Datacenter.com in Amsterdam is onderdeel van een geplande wereldwijde uitrol van grootschalige colocatie datacenters. Het datacenter in Amsterdam verwelkomde zijn eerste klanten in november 2017. Het maakt gebruik van een unieke setup met indirect adiabatische koeling, alsook de nieuwste Schneider Electric UPS technologie. Datacenter.com heeft zijn modulaire koeling infrastructuur direct onder de verhoogde vloeren gepositioneerd. De verhoogde vloeren hebben een hoogte van 4,7 meter (!!) en bevinden zich onder de aisle containment oplossing met een ‘hot aisle’ opstelling.

Het datacenter van Datacenter.com in Amsterdam is genomineerd voor de ‘Excellence in Data Centre Architecture and Design’ tezamen met Kao Data, Altice Portugal, en WestfalenWIND IT. Een van deze vier bedrijven zal als winnaar van de datacenter architectuur award worden uitgeroepen tijdens de DatacloudEurope 2018 prijsuitreiking, een evenement dat van 12 tot 14 juni 2018 zal plaatsvinden in Monaco (www.datacloudcongress.com).

Datacenter.com’s architectuur

“Het eerste colocatie datacenter dat Datacenter.com in Amsterdam heeft ontwikkeld kent een volledig unieke architectuur,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Het datacenter is onderdeel van een uitrol van datacenters in een select aantal markten wereldwijd. Het nieuwe datacenter heeft een innovatief engineering design met duidelijke doelstellingen, namelijk: het reduceren van operationele kosten; het minimaliseren van de CO2-uitstoot; en het bieden van uiterst flexibele colocatie oplossingen waaronder ook de stroom- en netwerkcomponenten. Het resultaat mag er zijn. Datacenter.com is hiermee in staat om een hoogst efficiënt on-demand colocatie services model in de markt te zetten, met hoge energie-efficiëntie niveaus en cloud-achtige elasticiteit met maandelijks opzegbare contracten.”

Datacenter.com gebruikt een Delta T (temperatuur tussen de datahal en de hot aisle) van 11 tot 21 graden Celsius en combineert dit met een luchtsnelheid van 2 tot 5 m/sec. “Dit is een zeer lage luchtstroomsnelheid,” zegt Steman. “Dit zorgt in het Amsterdamse datacenter in een maximale absorptie van hete lucht. De unieke setup resulteert bovendien in een minimalisering van het verlies van koude lucht en een korte luchtcirculatie. Tezamen betekent het dat de benodigde hoeveelheid stroom significant is gereduceerd en er een ultra-lage gecalculeerde pPUE van 1,04 wordt behaald.”

Om maximale niveaus van betrouwbaarheid, uptime en security te realiseren, zijn alle bedrijfskritische infrastructuur componenten buiten de datahal in AMS1 geĩmplementeerd. De datahallen zelf hoeven dus niet te worden betreden om onderhoud te plegen. De watertoevoer voor de koeling oplossing bevindt zich onder de vloer, waardoor het dak van het datacenter leeg kan blijven. Dit is gedaan om lekkage en potentiële beschadiging aan klantapparatuur te voorkomen.

Voor meer informatie over Datacenter.com, ga naar: Datacenter.com

Modulaire koeling units, Schneider Electric UPS

Datacenter.com maakt gebruik van zeer modulair uitgevoerde en relatief kleine koeling units. De ruimte waar de koeling units zijn geplaatst, bevindt zich onder de verhoogde vloer en direct onder de corridors met ‘hot aisle’ setup. Het datacenter design zorgt ervoor dat de hete lucht omlaag wordt gestuurd richting de koeling units. Daarmee is Datacenter.com in staat om high density 54U racks (van Schneider Electric) met een capaciteit van 11kW+ te koelen, met lage luchtsnelheden zonder dat er compressoren worden ingezet.

“Deze kleine koeling units die uiterst modulair zijn uitgevoerd, bieden ons een fijnmazige koeling infrastructuur die geoptimaliseerd is voor de hoogste operationele en energie efficiëntie niveaus,” zegt Steman. “Het unieke design biedt ons de mogelijkheid om zonder problemen high-density 54U 19-inch racks te koelen die volledig zijn gevuld met server apparatuur. De flexibele koeling technologie biedt tevens de mogelijkheid om snel onderdelen te vervangen aan de koeling units of de koeling infrastructuur wanneer nodig uit te breiden. Het betekent dat wij significante kostenbesparingen kunnen realiseren voor zowel Datacenter.com zelf als voor onze klanten.”

Schneider Electric’s nieuwste Galaxy VX oplossing werd door Datacenter.com geselecteerd als het centrale Uninterruptable Power Supply (UPS) platform voor AMS1. “Wij zijn daarmee de eerste in Nederland die deze innovatieve UPS technologie van Schneider Electric voor onze datacenters gebruikt,” zegt Steman. “De technologie speelt een belangrijke rol in onze algehele inspanningen als het gaat om het terugdringen van energieconsumptie. De gemiddelde efficiëntie van een UPS ligt rond de 94,5 procent, wat betekent dat er doorgaans 6,5 procent aan energie wordt verspild. Om deze overhead te reduceren, hebben wij de kwaliteiten van verschillende UPS oplossingen in de markt geëvalueerd. De nieuwste UPS oplossing van Schneider Electric scoorde zeer goed en daarom hebben wij besloten om de Galaxy VX oplossing als centraal UPS platform voor Datacenter.com AMS1 te gebruiken.”

“Schneider Electric’s Galaxy VX oplossing levert een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de overhead in stroomverbruik,” zegt Steman. “In eco-mode is de UPS in staat om een overhead realiseren van minder dan 1 procent. Dit zorgt voor behoorlijke energiebesparingen, maar ook voor operationele efficiëntie en verhoogde betrouwbaarheid als het gaat om de UPS omgeving. Het resultaat is een pPUE waarde van 1,04, wat zeer laag is en dus zeer energie-efficiënt. Het Datacenter.com AMS1 datacenter in Amsterdam heeft daarmee een unieke propositie in de Amsterdamse en ook de Europese datacenter markt. Tegelijkertijd levert het internationaal een bijdrage aan de innovativiteit binnen de datacenter markt, omdat wij wereldwijd een uitrol gepland hebben van ‘best-in-class’ colocatie datacenters.”

Over Datacenter.com

De investeerders van Datacenter.com hebben zichzelf ten doel gesteld om zwaar te investeren in state-of-the-art datacenter infrastructuur. Daarmee willen zij inspelen op de groeiende vraag in de markt naar hyper-connected en modulair ingerichte datacenters, waarin organisaties flexibel en veilig hun IT infrastructuren kunnen onderbrengen en waarbij aan alle cloud computing eisen wordt voldaan. Datacenter.com’s op maat geleverde, betrouwbare en innovatieve datacenter oplossingen worden geleverd met best-in-class klantsupport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-09T11:14:44.000Z Datacenter.com
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.