Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Biotechbedrijf STEMCELL lanceert COVID-19 app

Applicatie binnen 1 dag ontwikkeld op het OutSystems low-code cloud ontwikkelplatform Utrecht – STEMCELL Technologies heeft de My Status-app gelanceerd om inzicht te krijgen in de veiligheid van haar personeel gedurende de COVID-19 pandemie. De app, ontwikkeld in één dag en gebouwd met het OutSystems low-code cloud ontwikkelplatform, helpt STEMCELL de productie te handhaven die cruciaal is voor wetenschappers om ziekten en behandelmethodes te onderzoeken, inclusief vaccins om het COVID-19 virus te bestrijden. Daarnaast is de broncode beschikbaar voor de wereldwijde OutSystems community, waardoor andere organisaties nog sneller een vergelijkbare app kunnen ontwikkelen die voldoet aan hun specifieke behoeften.

Applicatie binnen één dag

Nadat STEMCELL op 6 maart voor het merendeel van haar medewerkers uit Vancouver een thuiswerkbeleid had ingevoerd, was er behoefte aan een manier om de gezondheid, de beschikbaarheid en de locatie van medewerkers te monitoren. De behoefte aan een dergelijke monitoringsapplicatie is op 9 maart 2020 laat in de middag gestuurd naar het kleine applicatie-ontwikkelingsteam van STEMCELL. Eric Kao, één van de ontwikkelaars, ging de uitdaging aan en werkte die avond aan de oplossing. Een dag later, op 10 maart, was de applicatie gereed om live te gaan.

Sinds de lancering van de My Status-app op 11 maart voor het delen van dagelijkse updates door ruim 1.500 medewerkers, zijn er alerts toegevoegd, is het uitlenen van apparatuur mogelijk en zijn er nu dashboards voor managers en het veiligheidsteam.

"De snelheid van ontwikkelen is van cruciaal belang wanneer we geconfronteerd worden met een snel veranderende situatie zoals de uitbraak van het coronavirus", legt Beatriz Clarke, application development manager bij STEMCELL, uit. De mogelijkheid om vooraf gebouwde componenten en applicatiesjablonen te hergebruiken en de mogelijkheid om continue levering te ondersteunen, waren belangrijke factoren voor de snelle ontwikkeling van My Status. Ons management was zeer verbaasd dat we dit in één nacht konden ontwikkelen, en gebruikers vinden het makkelijk te gebruiken", legt ze uit. "Vanuit een veiligheidsperspectief heeft het ons geholpen om de voorzorgsmaatregelen die onze medewerkers moeten nemen, te versterken en de dagelijkse check-ins en het loggen van uitlenen van apparatuur geven het personeel het vertrouwen dat STEMCELL de rug recht heeft."

STEMCELL heeft de broncode van de applicatie beschikbaar gesteld zodat een generieke versie van de app gebruikt kan worden door de ontwikkellaarsgemeenschap als een sjabloon. Iedereen die gebruik maakt van het OutSystems low-code-platform is in staat zijn om de app aan te passen aan de specifieke behoeften van hun organisatie.

STEMCELL Technologies is een wereldwijd opererend biotechnologiebedrijf en biedt diensten en producten aan die gebruikt worden door biowetenschappers die werkzaam zijn op het gebied van celtherapie, immunologie, kankeronderzoek en regeneratieve geneeskunde. STEMCELL-producten zoals PneumaCult™ spelen een cruciale rol in het ondersteunen van wetenschappers in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

----

Over STEMCELL

STEMCELL Technologies is het grootste biotechnologiebedrijf van Canada, met meer dan 1.500 medewerkers en een jaarlijkse groei van ongeveer 20 procent in de afgelopen 26 jaar. STEMCELL is gevestigd in Vancouver en ondersteunt wereldwijd het life sciences onderzoek met meer dan 2.500 gespecialiseerde reagentia, tools en diensten. STEMCELL biedt hoogwaardige celkweekproducten, celscheidingstechnologieën, instrumenten, accessoire producten en educatieve middelen die worden gebruikt door wetenschappers op het gebied van stamcellen, immunologie, kanker, regeneratieve geneeskunde, microbiologie en celtherapie. Meer informatie vindt u op https://www.stemcell.com/.

Over OutSystems

Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-31T15:31:49.000Z OutSystems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.