Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Microsoft Azure meest complete IoT-platform

Uit onderzoek van het marktonderzoeksbureau Counterpoint Research uit Hong Kong is gebleken dat het Azure IoT-cloud platform van Microsoft het meeste complete platform is voor Internet of Things-toepassingen. Als tweede en derde op de lijst staan respectievelijk Amazon Web Services (AWS) en het cloudplatform van Huawei. Deze cijfers zijn gebaseerd op een analyse van twintig op IoT gerichte cloudplatformen.

Counterpoint Research

Counterpoint is een wereldwijd analysebureau met een hoofdkantoor in Hong Kong. De analisten zijn gevestigd in belangrijke industriële centra over de hele wereld, met teams in Seoul, Zuid-Korea; Gurgaon en Mumbai, India; London, Verenigd Koninkrijk; San Diego, Verenigde Staten; Beijing, China; en Buenos Aires, Argentinië. De senior analisten hebben allemaal ervaring jarenlange ervaring in de sector en bevinden zich allemaal in zakelijke situaties waarin belangrijke strategische en operationele beslissingen moeten worden genomen op basis van de best beschikbare informatie.

Onderzoek IoT-cloudplatformen

Counterpoint Research heeft twintig IoT-cloudplatformen beoordeeld op 35 criteria, waarbij een topscore van 350 punten behaald kon worden. Tijdens het onderzoek werd onder andere gekeken naar de groei van het ecosysteem, de functionaliteit, het marktaandeel, faciliteiten voor edge computing en specifieke IoT-componenten. Microsoft Azure kwam met een score van 276,6 punten als winnaar uit de test, op kleine afstand gevolgd door Amazon met 254,8 punten en 249,1 punten voor Huawei. Het researchbedrijf licht toe dat de toppositie van deze drie specifieke platformen te danken is aan de ‘cloud native’-aanpak waarmee ze werken.

Cloud native

Cloud native wil zeggen dat Microsoft, Amazon en Huawei vanaf nul zijn begonnen met het in de cloud bouwen van hun IoT-platform. Daarnaast hebben ze de platformen al vroeg weten uit te bouwen met geavanceerde functionaliteiten, waaronder edge computing faciliteiten. Edge computing is het afgelopen jaar een flinke opmars begonnen gekeken naar de implementatie van talrijke IoT-oplossingen. Edge computing is een manier om lokale data-analyses in real-time mogelijk te maken en dataverkeer van IoT-apparaten te stroomlijnen. Data die wordt geproduceerd door IoT-apparaten kan hierdoor dichter bij de bron worden verwerkt, in plaats van dat de data over een lange route naar de cloud of datacenters gestuurd wordt. Voor veel organisaties biedt dit meerwaarde omdat belangrijke data real-time geanalyseerd kan worden. Edge computing heeft onder andere voordelen in de gezondheidszorg, financiën, productie en telecommunicatie. Dataverwerking aan de rand van het netwerk is voor dit soort toepassingen een pluspunt volgens het onderzoeksbureau.

Azure-services voor zakelijke toepassingen

Azure biedt veel meer mogelijkheden dan alleen binnen IoT. Zo is het onder andere mogelijk om gedistribueerde apps te ontwikkelen en implementeren op de blockchain, is het mogelijk om analyses te maken op cloudschaal, kun je essentiële SAP-workloads de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud bieden en nog veel meer. Het enige dat je nog nodig hebt is het juiste internet-abonnement. Nu steeds meer mensen thuiswerken heeft Microsoft wel aangegeven een lijst opgesteld te hebben van groepen die voorrang hebben, mocht de Azure-capaciteit op een gegeven moment niet toereikend zijn. Het bedrijf is transparant over de voorrangsregeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-17T09:07:36.000Z 24 marketing
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.