Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat is AI marketing en hoe kan je het toepassen?

Artificial Intelligence (AI) - of Kunstmatige intelligentie (KI) - is niet meer weg te denken uit ons leven

Hoe we niet meer staan te kijken van een hoortoestel, ook niet van een modern Phonak hoortoestel, gaan de ontwikkelingen tegenwoordig nog veel verder. Vandaag duiken we namelijk in de wereld van AI binnen de marketing. AI kan namelijk voor concurrentievoordeel zorgen, iets waar wel al over gepraat wordt, maar wat nog maar weinig wordt toegepast. Om jou hier een (kunstmatig) handje bij kunnen helpen geven we tips over hoe je AI inzet bij jouw bedrijf. 

Waarom AI gebruiken binnen jouw bedrijf?

De ontwikkeling van de kunstmatige intelligentie heeft een bijzonder punt bereikt. Resultaten zijn namelijk niet meer te onderscheiden zijn van die van een mens. Een voorbeeld hiervan zijn teksten die geschreven zijn door middel van AI. Toch is KI nog niet in staat om menselijke copywriters te vervangen, maar door de samenwerking tussen AI en mensen kan nu al een tot vijf keer hogere productiviteit worden bereikt en dus kosten worden bespaard.

AI gebruiken bij contentmarketing

AI-tools voor geautomatiseerde teksten bestaan inmiddels al een geringe tijd. Deze AI-tekst generatoren creëren de teksten voor advertenties voor Google en sociale media. Wat kunnen deze generatoren precies:

  • Producten beschrijven of scripts voor video's genereren.
  • Inmiddels zelfs blogposts en hele boeken schrijven.
  • Boeiende titels en inleidingen maken of teksten verbeteren met bijzondere suggesties.
  • Zelfs bekende marketing principes zoals AIDA (Attention-Interest-Desire-Action) of PAS (Problem-Agitate-Solution) kunnen met een goede AI met één druk op de knop worden gecreëerd.

Ook kun je tegenwoordig gemakkelijk de schrijfstijl aanpassen door de AI bijvoeglijke naamwoorden te geven zoals professioneel, optimistisch of sarcastisch. Als je de naam van een beroemd persoon noemt, zal de AI zo goed mogelijk de stijl van deze persoon overnemen. De toepasbaarheid is is dus heel breed en de kwaliteit van de resultaten is bijzonder hoog.

Video content is tegenwoordig een belangrijk deel van een contentmarketing strategie. Momenteel wordt ongeveer 80 procent van het webverkeer door video’s ingenomen. Ook hier is AI inzetbaar. Verschillende programma’s maken het mogelijk om met slechts het aanleveren van een script een bedrijfsvideo vorm te geven én te vertalen in een oneindige hoeveelheid talen. 

Conclusie

Kunstmatige intelligentie heeft veel potentie om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. AI-contentcreatie is een interessante manier om jouw bedrijf snel en met weinig kosten aan hoogwaardige content te helpen. KI-tools kunnen daarbij handig zijn bij het maken van blogberichten of ander marketingmateriaal. 

We blikken vooruit naar de toekomst en weten dat kunstmatige intelligentie ongetwijfeld een belangrijk onderdeel wordt van alle online bedrijven. We raden dan ook aan om de technologie in een vroeg stadium te omarmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-12T12:28:10.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.