Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Onderzoek IT-trends 2020

Motion10 werkt aan een benchmarkonderzoek naar actuele IT-trends voor het aankomende jaar. Aanvullend op ons brede enquête-onderzoek delen we hier alvast enkele opvallende trends uit ons initiële desk research. Draagt u bij aan ons onderzoek? U kunt de enquête vinden op onze website, Motion10.nl. De directe link vindt u onderaan dit bericht.

Het vooronderzoek – gebaseerd op desk research - wijst erop dat gedragsontwikkelingen een belangrijke rol gaan spelen. Wij focussen ons, naast de IT-branche, op relevante branches die veel te winnen hebben met informatietechnologie. Hieronder leest u beknopt een selectie aan relevante ontwikkelingen.

De mens-kant van de digitale transformatie

Wat nu al sterk naar voren komt uit ons onderzoek: organisaties gaan zich steeds meer bewust worden van het belang van de mens-kant van de digitale transformatie. Er kan heel veel met de technologie, maar wat betekent dat dan op menselijk vlak? Onderaan dit bericht vindt u een link naar een artikel op onze website. In dat artikel delen we de voorlopige resultaten uit ons initiële desk research. Wat zijn de vijf trends die we dan bespreken?

 

1. Tekort aan hoogwaardig IT-personeel 

Wat betekent de digitale transformatie voor de mensen die we nodig hebben en waar vinden we die?

2. Ethische vraagstukken 

Er kan heel veel, maar wat vinden we eigenlijk dat we zouden moeten willen en wat niet met die technologie?

3. Wetgeving die achterloopt 

Wat zegt de wet en moeten we wachten op nieuwe wetgeving of er juist op vooruitlopen?

4. The people side of change 

Hoe krijgen we mensen mee in de gevraagde verandering?

5. Hoe kunnen we alsnog versnellen? 

Hoe kunnen we zo snel mogelijk nieuwe technologie ontwikkelen en implementeren, ondanks de vele obstakels? Lees het volledige artikel over deze IT trends - op basis van ons initiële desk research op onze website, via de link onderaan dit artikel.

 

Doet u mee aan ons enquête-onderzoek?

Wat zijn de IT trends die uw organisatie op dit moment het meest bezighouden? En hoe verhoudt uw organisatie zich ten opzichte van vergelijkbare bedrijven als het gaat om digitale innovatie en transformatie? Naast het desk research zijn we wederom bezig met een sectorbreed enquête-onderzoek naar de IT-trends die nu relevant zijn voor Nederlandse bedrijven.

 

We hopen van harte op uw deelname. Zo kunt u zichzelf benchmarken ten opzichte van vergelijkbare organisaties, op het gebied van IT-trends en ontwikkelingen. Onze eerdere Benchmarkrapporten werden veel gelezen en als zeer waardevol ervaren; met uw deelname krijgt u de IT Benchmark 2020 automatisch gratis toegestuurd. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10 minuten in beslag. U kunt de vragenlijst vinden via de link onderaan dit artikel. Doe nu mee en maak kans op een dinercheque t.w.v. 150 euro.

 

Over Motion10

Motion10 helpt organisaties om beter, slimmer en efficiënter te werken. Omdat ze willen groeien, veranderen of innoveren. Integratie zit in ons DNA en wij zijn specialisten in digitaal samenwerken, Data & Analytics en Change & Adoptie.

Meer over ons leest u op www.motion10.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-09T13:57:39.000Z Motion10
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.