Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Impact op digitale transformaties: Quint, AWK en Ginkgo bundelen krachten

Quint Group is een onafhankelijk management & IT adviesbureau gespecialiseerd in complexe digitale transformatieprojecten, AWK Group is een van de grootste onafhankelijke Zwitserse adviesbureaus met dezelfde focus. Samen met Ginkgo Management Consulting in Duitsland vormen deze drie bedrijven nu een internationale adviesgroep voor digitale transformatie met een omzet van meer dan 175 miljoen euro. De klanten van deze bedrijven profiteren van de ervaring van meer dan 800 hooggekwalificeerde medewerkers, evenals van een internationale aanwezigheid in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Luxemburg en Azië.

Quint, AWK en Ginkgo fuseren met onmiddellijke ingang 

Quint Group, AWK Group en Ginkgo richten zich op het ontwikkelen van digitale businessmodellen en het implementeren daarvan. Met hun diensten voor digitale transformatie, van data analytics tot cybersecurity tot IT-advies, maar ook het management van grote transformatieprojecten, bieden de bedrijven alle relevante competenties om complexe digitale transformaties tot een succes te maken.

"Voor Quint zijn AWK en Ginkgo de ideale partners om de ontwikkeling van onze markten en portfolio te versnellen", zegt Maurice Boon, CEO van Quint. "Als gevolg van de fusie beschikken we over een nog grotere pool van consultants en specialisten. Daarnaast krijgen we competenties in smart government en pharma & medtech en versterken we ons portfolio, bijvoorbeeld op het gebied van cyber security & privacy. "

Oliver Vaterlaus, CEO van de AWK Groep, vult aan: "Onze internationaal georiënteerde klanten vragen de AWK Group steeds vaker om on-site consulting expertise buiten Zwitserland. Met de fusie zetten we de volgende stap in onze Strategie 2025, waarin we in eerste instantie internationaliseren richting West-Europa en tegelijkertijd een aanwezigheid vestigen in Azië. "

De fusie wordt ondersteund door Deutsche Private Equity (DPE) uit München, waardoor de gezamenlijke groeistrategie van de drie bedrijven een stevige basis voor de toekomst heeft.

Over AWK Group

AWK Group is een internationaal, onafhankelijk management- en technologieadviesbureau met kantoren in Zürich, Bern, Basel, Lausanne en Luxemburg. Met meer dan 400 medewerkers ondersteunt AWK de digitale transformatie van organisaties in een breed scala van industrieën. AWK levert expertise op het gebied van de ontwikkeling van digitale bedrijfsmodellen, data-analyse, cybersecurity, IT-advies en het uitvoeren van complexe transformatieprojecten. Voor meer informatie: www.awk.ch

Over Ginkgo Management Consulting

Ginkgo Management Consulting GmbH is een onafhankelijk strategieadviesbureau dat gespecialiseerd is in complexe digitaliseringsprojecten.  Het adviesportfolio omvat het managen en implementeren van digitale en andere veelomvattende transformatieprojecten en traditionele CIO-adviesdiensten.  Tot de wereldwijde klanten van Ginkgo behoren bekende Fortune 500-, DAX- en middelgrote bedrijven. Onder het motto "Getting Digital Done" brengen zij gezamenlijk digitale en datagedreven organisaties naar het volgende niveau. Ginkgo heeft vestigingen in Hamburg, Zürich, Singapore en Shanghai. Voor meer informatie www.ginkgo.com

Over Quint Group

Quint is een internationaal advies- en technologiebedrijf​.​ ​We ondersteun​en ​organisaties bij het ontwerpen en implementeren van hun digitale transformatie. ​Hierbij versnellen en verankeren​ we​ transformaties door mensen, processen, technologie en leiderschap met elkaar te verbinden. Quint richt zich in het bijzonder op digital strategy, data activation, enterprise automation, lean-agile enterprise, sourcing advisory & IT governance, enterprise cloud en platform automation. Voor meer informatie zie www.quintgroup.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-21T11:54:28.000Z Quint


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.