Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MKB zet in op automatisering van administratie

Dit artikel delen:

MKB'ers kiezen vaker voor een boekhoudprogramma die administratieve taken kan automatiseren. Dat blijkt uit de Boekhoudsoftware Keuzemonitor. Dit is een periodiek onderzoek naar hoe Nederlandse zzp’ers en mkb’ers boekhoudsoftware kiezen, uitgevoerd door Software Vergelijken.

Mkb’ers verwachten meer van boekhoudsoftware dan zzp’ers


Omdat mkb-bedrijven vaak in grootte en opzet verschillen, vindt het mkb een breder scala aan functies belangrijk ten opzichte van zzp’ers, blijkt verder uit de cijfers van de Keuzemonitor. Zo hebben mkb’ers opvallend meer behoefte aan automatisering van administratieve taken bij het kiezen van boekhoudsoftware. Zo is het het kunnen opstellen van betalingsherinneringen en een Scan en herken functie opvallend populairder bij mkb’ers dan zzp’ers. Dit zijn functies die de mkb’ers veel tijd kunnen besparen bij het verwerken van de administratie.


Behoefte aan ondersteuning bij internationaal zakendoen


Daarnaast steeg de behoefte naar boekhoudsoftware die handel in vreemde valuta ondersteunt onder mkb’ers met twaalf procent ten opzichte van de Keuzemonitor van oktober 2016. Wanneer je de cijfers naast die van zzp’ers legt is het verschil helemaal opvallend: mkb’ers vinden een vreemde valuta functie 91 procent belangrijker.


Wanneer mkb’ers handel drijven buiten de EU krijgen ze te maken met vreemde valuta. “En omdat de Nederlandse handel met China en Brazilië steeds meer toeneemt willen mkb’ers steeds vaker boekhoudsoftware met de functie ‘vreemde valuta’”, zegt Arjan Nieuwbeerta, CMO van Software Vergelijken. Met deze functie kun je onder andere facturen opmaken, scans van verkoopfacturen aanleveren, bankrekeningen aanleggen en afschriften importeren in vreemde valuta. De software rekent de valuta automatisch om. “Dat scheelt veel handmatig rekenwerk en dus tijd”, legt Arjan uit.


BTW verleggen ook populair onder mkb’ers


Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat mkb’ers btw verlegd factureren, het overhevelen van de btw naar de buitenlandse afnemer, ook significant belangrijker vinden dan zzp’ers (21 procent). Bijna tweederde van de mkb’ers in Nederland is internationaal actief en heeft dus te maken met andere btw-tarieven die in het buitenland gelden.


Over het onderzoek


Het onderzoek is gebaseerd op ruim 50.000 interacties op de website www.boekhoudsoftware-vergelijken.nl. Doel van het onderzoek is om het keuzegedrag van zzp’ers en mkb’ers op het gebied van boekhoudsoftware in kaart te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-06T10:57:00.000Z Software Vergelijken
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.