Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NovoServe netwerk: nu 40GE link met Asteroid IXP

NovoServe, een private equity-ondersteunde hosting provider met eigen datacenters in Doetinchem en Enschede, gefocust op het leveren van klant-specifieke IaaS hosting oplossingen waaronder dedicated servers en virtuele servers, heeft een 40GE poortverbinding gerealiseerd met de Asteroid Internet Exchange Point (IXP) in Amsterdam. Het betekent dat de huidige peering/interconnectie capaciteit via het Asteroid IXP Platform voor NovoServe’s netwerkbackbone in Nederland en Duitsland wordt verviervoudigd.

Asteroid IXP in Amsterdam biedt een volledig geautomatiseerd en beveiligd interconnectie platform waar de grootste carriers, ISP's, hostingbedrijven, CDN's en contentproviders wereldwijd samenkomen om verkeer uit te wisselen. Het “slimme” technische ontwerp van Asteroid's Internet Exchange Point in Amsterdam voorziet gebruikers van een volledig geautomatiseerd en schaalbaar netwerk peering systeem.

De verbinding van NovoServe’s Europese netwerkbackbone met het Asteroid IXP Platform betreft een upgrade van 10GE naar 40GE poortcapaciteit. De verbinding met Asteroid IXP is bedoeld om efficiënte interconnectie en verbeterde routeringsopties te realiseren voor minimale latency. Tegelijkertijd is het bedoeld om de netwerkbeveiliging, redundantie en snelheid te versterken. Door de peering/interconnectie capaciteit te upgraden van 10GE naar 40GE poortcapaciteit, is NovoServe in staat om het groeiende netwerkverkeer in Europa en de groeiende behoefte aan bandbreedtevolume te faciliteren. NovoServe is al aan het kijken naar een 100GE-verbinding, omdat het in 2019 een snelle verdere groei van het IaaS-hosting netwerk verwacht met toenemende eisen die gesteld worden aan latency reductie.

"NovoServe heeft de laatste tijd een indrukwekkende volumegroei in netwerk bandbreedte laten zien," zegt Remco van Mook, CEO van Asteroid. “Wij zijn verheugd dat NovoServe nu een belangrijke upgrade en verbeterde verbinding tot stand heeft gebracht met onze sterk geautomatiseerde Asteroid IXP. NovoServe's Europese netwerkbackbone en bandbreedte, ondersteund door hun eigen datacenters, voegt belangrijke interconnectie- en efficiëntiemogelijkheden toe voor de andere peering partners die aanwezig zijn op het Asteroid IXP platform. Als private equity-ondersteund IaaS-hostingbedrijf met aanzienlijke netwerkgroei de laatste tijd, verwachten wij dat NovoServe een belangrijke verdere bijdrage zal leveren aan ons snel groeiende ecosysteem van partners. Ook hun geplande verdere internationale groei in de komende jaren zal daar een rol in spelen.”

Voor meer informatie over NovoServe, ga naar: https://www.novoserve.com/

NovoServe’s netwerk in Nederland en Duitsland

De nieuwe 40GE poortverbinding met Asteroid IXP vormt de eerste aanzet voor een geplande totale herstructurering van het eigen grensoverschrijdende IaaS-hosting netwerk van NovoServe. De herstructurering zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond. Dit netwerk biedt bandbreedte in combinatie met NovoServe’s dedicated server en virtuele server oplossingen aan klanten over de hele wereld. De herstructurering van NovoServe’s netwerk is eveneens bedoeld om de verwachte volumegroei in bandbreedte dit jaar te faciliteren.

NovoServe's grensoverschrijdende netwerk backbone in Nederland en Duitsland biedt een bandbreedte mix van IP Transit en peering via Tier-1 carriers en IXPs. De netwerkarchitectuur van NovoServe is ontworpen om optimale routeringspaden te creëren voor de te leveren Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting oplossingen. Het netwerk verbindt twee eigen datacenters van NovoServe in Nederland en 6 netwerk Points-of-Presence (PoP's) in twee onderling verbonden ringen tussen Amsterdam en Frankfurt. Ook bestaat het netwerk van NovoServe uit peering verbindingen die al beschikbaar zijn via andere Nederlandse IXP's.

Online gaming, CSP's, streaming

"Asteroid levert zeer efficiënte, kosteneffectieve en eenvoudig te implementeren lokale netwerk interconnectie," zegt Herke Plantenga, mede-oprichter en CEO van NovoServe. "Zij hebben veel technische inspanningen geleverd voor het ontwerp van deze IXP. Met hun efficiënte, sterk geautomatiseerde peering model voor internetverbindingen lopen ze duidelijk voorop in de markt. Gebouwd op de nieuwste technologieën, biedt het Asteroid platform een geweldig technologisch ontwerp, waarbij netwerk peering partners slechts één simpele klik verwijderd zijn voor ons."

"De verbinding van onze datacenters en het NovoServe netwerk met de Asteroid Internet Exchange Point in Amsterdam biedt onze klanten een snellere en robuustere netwerkinfrastructuur, verbeterde netwerkprestaties en uitgebreide netwerkrouteringsopties," zegt Plantenga. "Vooral onze klanten met latency-gevoelige applicaties, waaronder online gaming bedrijven, Cloud Service Providers en SaaS-applicatieproviders hebben baat bij het Asteroid IXP platform in ons netwerk ecosysteem. Het biedt hen lagere latency en verbeterde security. De capaciteitsverhoging naar 40GE komt tegemoet aan onze huidige eisen voor netwerkgroei en bandbreedte. Wel overwegen we nu al een upgrade naar 100GE-poortcapaciteit, omdat het hard gaat met de groei in bandbreedtevolume in ons netwerk. Wij zullen daarnaast de architectuur van onze grensoverschrijdende netwerkbackbone in Nederland en Duitsland in het eerste kwartaal van 2019 opnieuw vormgeven. Al deze netwerkaanpassingen zijn bedoeld om verdere netwerkgroei te ondersteunen en geografisch een verdere verlaging van de latency te realiseren.”

Over Asteroid

Asteroid is een pionier op het gebied van globale netwerk interconnectie platformen. Het bedrijf heeft neutrale Internet Exchange Points (IXP’s) wereldwijd in beheer en werkt met lokaal vertrouwde partijen om efficiënte netwerk interconnectie services aan te bieden. Het Asteroid IXP model betekent in feite een terugkeer naar de meest simpele en meest efficiënte vorm van peering, maar dan gebouwd met state-of-the-art technologie en een lichtgewicht en schaalbare architectuur, alsmede geavanceerde gebruikerstools. Asteroid IXP’s bieden een simpele, moderne en kosteneffectieve manier om een peering relatie op te zetten met de grootste netwerken ter wereld. Met het eenvoudige maar krachtige ontwerp zet Asteroid een nieuwe standaard voor IXP platformen. Voor meer informatie over Asteroid, ga naar https://www.asteroidhq.com/

Over NovoServe

NovoServe is een internationale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider opgericht in 2015 en gevestigd in Doetinchem. Het bedrijf richt zich op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat, waaronder dedicated servers, virtuele servers (VPS-hosting), managed services, en meer. Het bedrijf heeft momenteel 2.000 dedicated servers in beheer. NovoServe is een private equity-ondersteund bedrijf dat zich richt op verdere internationale expansie in en buiten Europa. NovoServe wordt onder andere ondersteund door de Duitse participatiemaatschappij BE Beteilungen GmbH.

NovoServe heeft twee eigen datacenters beschikbaar in Nederland, in Doetinchem en Enschede. Deze datacenters kennen een 100% uptime geschiedenis. Daarnaast heeft NovoServe een colocatie-gebaseerd datacenter in Frankfurt, Duitsland. Deze drie datacenters zijn redundant met elkaar verbonden middels het grensoverschrijdende netwerk van NovoServe in Nederland en Duitsland. Dit netwerk heeft een schaalbaar ontwerp met een wereldwijd bereik en is voorzien van een slim routingontwerp ten behoeve van de IaaS hosting engineering oplossingen van NovoServe. De netwerkbackbone van NovoServe strekt zich uit over verschillende redundant verbonden datacenters met PoP's in de steden Amsterdam (NIKHEF), Frankfurt, Enschede (2x), Hengelo en Doetinchem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-18T14:22:18.000Z NovoServe
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.