Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De all-in-one PC versus laptop

Thuiswerken, werken op kantoor of een combi. Vrijwillig of dwingend gestuurd… Het vraagt hoe dan ook flexibiliteit van zowel werkgever als werknemer. Om deze flexibiliteit te ondersteunen, is het belangrijk om goed na te denken over wat je als bedrijf aan middelen ter beschikking stelt of wat als werknemer zelf aanschaft. Een vaste pc op kantoor voldoet waarschijnlijk niet meer. Maar wat voldoet wel?

Pakket van eisen en wensen

Als eerste is het belangrijk om te bepalen hoe je wil gaan werken. Gaat jouw bedrijf zodra het kan weer volledig terug naar kantoor of blijf je nu een deel thuiswerken en hoe groot is dat deel dan? Moet je daarnaast veel reizen en zo ja ben je dan onderweg ook aan het werk? Heb je bij thuiswerken de luxe van een eigen ruimte of moet jouw werkplek zodra er gegeten moet worden, opgeruimd worden?

De voordelen van laptop

Wissel je vaak van werkplek, thuis of misschien door flexplekken ook op kantoor, dan is een laptop ideaal. Niet alleen omdat je zo overal altijd dezelfde informatie bij je hebt, maar ook omdat je hierdoor de juiste houding kunt bepalen waardoor je minder rug en nekklachten krijgt. De vraag is alleen of je dan, net als eerst voor een kleine en lichte laptop gaat, of dat je nu liever een wat groter scherm hebt zoals bij de 17 inch laptop. Een minilaptop is ideaal voor werken onderweg, maar werk je wat langer achter elkaar (zoals bij thuiswerken) of maak je gebruik van complexere Exel berekeningen, dan is een groter scherm beter voor je houding. Kies je er voor om thuis of op kantoor je laptop aan te sluiten op een groter scherm, dan kun je mogelijk met een kleinere laptop uit de voeten. Let er dan op dan de juist opties hiervoor ook aanwezig zijn en dat je voldoende capaciteit hebt om ook daadwerkelijk al het werk te kunnen uitvoeren dat je graag wil of dat bij je werk hoort.

De All-in-one PC

Een andere optie is de all-in-one PC. Geen laptop, maar wel alles in één maar dan met een mooi groot scherm. De Apple iMac en de varianten daarop zijn mooie voorbeelden van deze manier van werken. Het voordeel is dat je meestal meer capaciteit hebt dan bij een laptop en in elk geval een groter beeldscherm. Het nadeel is dat je deze all-in-one niet zomaar meeneemt. De iMac is uitgerust met een 2GB grafische kaart van AMD en heeft de mogelijkheid om het werkgeheugen extra uit te breiden.

Als budget een rol speelt

Niet alleen voorkeur en specificaties spelen een grote rol in de keuzen, ook de prijs is vaak een doorslaggevende factor. En dat kan jammer zijn. Is jouw keuze eigenlijk net te duur, dan is er ook een andere optie, namelijk goed de prijzen van laptops vergelijken. Een slimme maar wel tijdrovende klus. Wil je wel de laagste prijs, maar geen dagen met zoeken kwijt zijn, dan biedt Knibble de Knibble prijsgrafiek een goede eerste indruk over het prijsverloop van jouw verschillende opties. Daarnaast kun je op jouw favorieten de beknibbelwekker instellen. Je selecteert één of meerdere keuzes en geeft aan wat jouw maximum prijs is. Zodra er een aanbieding komt of de prijs daalt, krijg je een melding. Zo hoef je geen concessies meer te doen maar alleen even wat geduld te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-16T10:02:01.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.