Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Je IT infrastructuur vernieuwen: waar moet je op letten?

Als bedrijf is een goede IT infrastructuur ontzettend belangrijk. Werknemers moeten met de beste elektronica en systemen kunnen werken, maar daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om goed beveiligd te zijn en de juiste back-up en recovery plannen te hebben, zodat er onder geen beding data verloren gaat

Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten, dat het vernieuwen of updaten van je huidige IT infrastructuur erg spannend kan zijn. In dit artikel geven we je een stappenplan waar je op moet letten. 

1. Laat je IT infrastructuur in kaart brengen

Voor je aanpassingen kunt maken, is het natuurlijk belangrijk om je gehele IT infrastructuur in kaart te brengen. Dit kan een veel uitgebreider werkje zijn dan je denkt. Je gehele IT infrastructuur zijn immers alle IT voorzieningen, zowel hardware als software, die worden gebruikt voor alle bedrijfsprocessen. 

Zo is het maar logisch om alle laptops te gaan tellen, maar let je ook op de wireless access points, printers, routers, switches en servers? Workspaces zoals laptops zijn maar een heel klein onderdeel van het hele verhaal dat een IT infrastructuur is. Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Dan kan een IT partner je zeker helpen. 

2. Check waar er dringend moet gemoderniseerd

Eens je je hele IT infrastructuur uitgewerkt hebt, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de zwakke punten. Vaak zijn dit oudere systemen of systemen waarvan niemand weet dat je ze moet updaten. Wie weet zijn er Alexa’s of camera’s verbonden met je internetverbinding, die nog nooit geüpdatet zijn. Wie weet ontdek je dat enkele werknemers nog met software werken die jaren geleden uitkwam, omdat ze steeds de ‘update nu!’ pop-up wegklikken. Ook hierbij weet een goede IT partner precies waar je op moet letten om jouw hele infrastructuur te moderniseren, van cloud oplossingen tot nieuwe data storage en networking mogelijkheden.

Een gefaseerde aanpak is ideaal voor dit proces, omdat je zo de balans kunt vinden tussen het resultaat van de vernieuwingen en je budget. Omdat je je hele IT infrastructuur in beeld hebt, kun je makkelijk prioriteiten stellen.

3. Check de beveiliging

Last but not least: terwijl je bezig bent met dit hele proces, is het het ideale moment om écht heel kritisch te kijken naar je beveiliging. Zo kun je een beveiligingsspecialist testen laten uitvoeren om zwakke punten in je beveiliging te ontdekken. Je data is immers zó ontzettend belangrijk, je wilt niet dat dit per ongeluk door een werknemer wordt gelekt of door iemand kwaadwilligs wordt gestolen. 

In ieder geval: als je al een paar jaar niet meer naar je IT infrastructuur hebt gekeken, is het nú tijd om contact op te nemen met een IT partner die jouw prioriteiten weer goed op orde zet. Veel succes! 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-18T17:11:14.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.