Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SentinelOne erkend in 2022 Gartner Hype Cycle for Security Operations

Dit artikel delen:

SentinelOne is erkend in de 2022 Gartner Hype Cycle for Security Operations in drie strategische moderne cyberbeveiligingsdomeinen en opgenomen in de categorieën Identity Threat Detection and Response (ITDR), Extended Detection and Response (XDR) en Endpoint Detection and Response (EDR).

Daarnaast is SentinelOne erkend voor zijn cloudinfrastructuur entitlement management (CIEM) in het nieuwste rapport "Gartner Emerging Tech: CIEM Is Required for Cloud Security and IAM Providers to Compete".

De 2022 Hype Cycle for Security Operations helpt "leiders op het gebied van beveiliging en risicobeheer strategieën te formuleren om effectieve respons en remediation te bieden". SentinelOne is van mening dat de XDR-, EDR-, ITDR- en CIEM-categorieën samen de moderne beveiligingsstack vertegenwoordigen die nodig is om het veranderende dreigingslandschap te bestrijden.

"SentinelOne wordt de standaard in autonome threat-preventie, -detectie en -respons in elke hoek van de digitale onderneming", zegt Raj Rajamani, Chief Product Officer, SentinelOne. "Wij denken dat het opnemen van SentinelOne in meerdere strategische en snelgroeiende categorieën benadrukt dat we snelle, schaalbare en kosteneffectieve cyberbeveiliging leveren."

De overname van Attivo Networks door SentinelOne voegde uitgebreide identity-gerichte beveiliging toe aan het Singularity XDR-platform - inclusief Identity Threat Detection and Response, continue infrastructuurbeoordeling en cyber-deception - die elk identiteitsgevoelige risico's verminderen.

Uit deze laatste Gartner-rapporten komen verschillende belangrijke aanbevelingen naar voren:

  • ITDR: Geef prioriteit aan het beveiligen van de identity-infrastructuur met tools om identity-aanvallen te monitoren, identity- en access-controles te beschermen, en te detecteren wanneer aanvallen plaatsvinden en snel herstel mogelijk te maken.
  • EDR: Selecteer EDR-tools die directe toegang bieden tot endpoints om snel op problemen te reageren.
  • XDR: Geef voorkeur aan beveiligingsproducten die API's bieden voor het delen van informatie en waarmee geautomatiseerde acties kunnen plaatsvinden vanuit een XDR-oplossing.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-19T11:34:03.000Z SentinelOne


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.