Patch vraagt patch

Dit artikel delen:

Bij het fixen van bugs leer je vanzelf slechts één verandering tegelijkertijd door te voeren, anders blijf je zoeken. Je zou denken dat de zeer ervaren patchers van Microsoft ook zo werken, maar helaas.

Een patch van Microsoft die bedoeld is om recente, kritieke lekken in Windows 2000, XP en Server 2003 te repareren, veroorzaakte de afgelopen week bij veel gebruikers nieuwe problemen. Door de patch kunnen Windows-bakken onder andere kwetsbaar worden voor internetwormen. Volgens Microsoft ligt de oorzaak van de problemen in het Windows-component Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MSDTC). De patch kan er voor zorgen dat u niet meer kunt inloggen in Windows, dat de Windows Firewall niet meer opstart, dat sommige applicaties niet meer kunnen draaien of geïnstalleerd kunnen worden en het kan alle data in de map 'netwerkverbindingen' verwijderen. Het lijkt erop dat de problemen zich alleen voordoen wanneer de standaardrechten in de map 'Windows' zijn veranderd.
Microsoft is niet de enige met dit soort akkefietjes. Half augustus overkwam Apple hetzelfde. Die kwam met een patch voor een patch in een beveiligingspakket voor zijn besturingssysteem Mac OS X. De eerst verschenen patch frustreerde het draaien van 64-bit applicaties op de 64-bit PowerPC-processor in G5 Macintosh-machines.
De enorme druk die er op softwareproducenten ligt om bugs zo snel mogelijk te fixen, zorgt dus ook weer voor nieuwe problemen. Er zit maar één ding op: programmeurs moeten foutloze code gaan schrijven!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-21T00:00:00.000Z Ferdinand Sennema
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.