Weer een desktopconvertible gekilled

Samsung was bezig met een project waarmee een volledige Ubuntu-versie vanaf of op de smartphone gedraaid kon worden en ook met gebruik van een dock waarmee het geheel op een normaal computerscherm tevoorschijn gehaald kon worden. Maar het stopt, ziet u iets in dit soort 'convertibles'?

Het Koreaanse bedrijf was niet bepaald de eerste die met telefoons experimenteerde waarmee een volledige desktopervaring via een dock gebruikt kon worden. Microsoft experimenteerde ermee met Windows 10 dat een 'geünificeerd' platform voor desktop, laptop, tablet en smartphone moest worden en Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, pakte medio 2015 groot uit met Convergence dat in 2017 definitief werd gestaakt

Met DeX wilde Samsung een volledige Linux-ervaring bovenop Android brengen, maar dat is nu met Android 10 de nek om gedraaid. Spijtig, maar het is niet anders. Gebruikers van de bèta-versie moeten vooral niet updaten naar Android 10, anders is het gedaan met de pret. Nou ja, wie wil er nou op een bèta blijven draaien.

Wat denkt u, is er überhaupt een markt voor dit soort apparaten of convergeert de smartphone in de toekomst op heel andere wijze naar dat multi-purpose-apparaat?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik wacht al meer dan 10 jaar op een zak-pc telefoon die ik op een dock kan aansluiten. De NOKIA N900 begon er op te lijken.
Moet natuurlijk wel alle software draaien die ik wil. Dus Linux. Direct op de hardware, niet onder iets anders.

De processoren in de huidige toptelefoons zijn krachtiger dan de processoren in de doorsnee pc. Theoretisch zou het geen probleem moeten zijn om een desktop OS op een mobiel apparaat te draaien. Alleen... dat moet je niet willen!

Een telefoon is geen desktop en v.v., een telefoon is draagbaar, heeft een (in vergelijking met een desktop) klein scherm, wordt bediend met je vingers, een desktop is niet (of minder) draagbaar, heeft een groot scherm, wordt bediend met toetsenbord en muis / touch pad.

Tegenwoordig hebben we de cloud. Mede dankzij de cloud kunnen er diensten bestaan zoals Continuum en HandOff. Begin een mail te tikken op je telefoon en ga verder op je desktop. Maak een presentatie op je pc en presenteer deze met je telefoon (via een kabletje of ChromeCast / AirPlay / WePresent) op een scherm.

De noodzaak tot een "dockable phone" is daardoor weggenomen.

@Frank: ik vraag me ook af hoe lang de batterij van een telefoon het volhoudt als je deze in zou zetten als een desktop; dito voor de warmte-ontwikkeling in een telefoon als je deze enkele uren laat "werken" als een desktop

@PaVaKe
Dat zijn te overkomen problemen. Indien een telefoon in de "mobiel" stand staat, werkt hij op de accu, beperk je het aantal cores en de kloksnelheid en volstaat passieve koeling. In de "desktop" stand stop je 'm in een dock met actieve koeling en voeding, en zijn er geen beperkingen wat cores en snelheid betreft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-22T07:49:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.