Universiteit Maastricht stopt ondersteuning WP 5.1

Dit artikel delen:

De ict-afdeling van de Universiteit Maastricht zet per september de ondersteuning van Wordperfect 5.1 stop. Een flink aantal medewerkers maakt nog gebruik van dit tekstverwerkingsprogramma, maar het geeft teveel praktische problemen om het nog langer te ondersteunen.

Volgens Joof Schöpping, ict-coördinator bij de faculteit Rechtsgeleerdheid heeft de beperkte club systeembeheerders hun handen al vol aan de ondersteuning van het Office-pakket en het verlenen van service. "En de laatste tijd doen zich ook praktische problemen voor met WP 5.1. Er zijn bijvoorbeeld vaak geen printerdrivers meer voor te krijgen."

Technische problemen

Eind 1999 werd al bekend dat het ICT Service center van de universiteit de ondersteuning van WP 5.1 in de ban zou doen. Schöpping: "Maar een aantal promovendi was al een eind op weg met het schrijven van hun boek. Dat zou conversieproblemen opleveren, dus we hebben het zo lang mogelijk nog ondersteund. Door de technische problemen waar we steeds meer tegenop lopen, moesten we nu toch echt een grens trekken."
Medewerkers die koste wat het kost met de tekstverwerker willen blijven werken, kunnen dat doen. "Maar als ze dan bij ons aankloppen met problemen, dan krijgen ze gewoon standaard applicaties terug", aldus Schöpping.
De enkeling die alleen nog gebruikmaakte van WP 5.1 vindt het aflopen van de ondersteuning 'hinderlijk'. De universiteit voorziet voor onder meer die mensen in Word-cursussen en helpt bij het converteren van oude WP-bestanden. Docent Rankie ten Hoopen in het universiteitsblad Observant: "Iedereen zegt dat Word niet zo moeilijk is, dus ik zie het wel. Ik zal in ieder geval meedoen aan zo'n cursus."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.