IT-bedrijven winnen Kwaliteitsonderscheiding

Pink Elephant en de Ceasar Groep hebben de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding gekregen. Het is voor het eerst dat het Instituut Nederlandse Kwaliteit deze prijs uitreikt aan automatiseringsbedrijven.

De onderscheiding geeft aan dat de bedrijven kwaliteitszorg structureel in hun organisatie hebben ingebed. Beide bedrijven kwamen nog tekort om mee te kunnen dingen naar de Nederlandse Kwaliteitsprijs. Deze prijs is dit jaar bij gebrek aan goede kandidaten niet uitgereikt.
Pink Elephant beschouwt de onderscheiding als een waardering voor het jarenlange streven naar optimale kwaliteit in de bedrijfsvoering. De jury waardeerde met name het personeelsbeleid en de wijze waarop de onderneming intern kennis uitwisselt. Algemeen directeur Martin van Kesteren wil volgend jaar een gooi doen naar de Kwaliteitsprijs.

Verder dan ISO

Volgens Dick Hof, kwaliteitsmanager Ceasar Groep, gaat de onderscheiding veel verder dan een ISO-certificering. "ISO vormt de onderkant van het kwaliteitsbeleid. Dat heb je nodig om de interne organisatie op een rijtje te zetten. Daarbovenop komt de integrale kwaliteitszorg, ook wel aangeduid als total quality management, waarbij alle aspecten van de bedrijfsvoering tegen het licht worden gehouden." Nu de eerste IT-bedrijven de onderscheiding in de wacht hebben gesleept, zullen er wel meer een poging wagen, verwacht hij. "Maar dat zal niet eenvoudig zijn. Automatiseerders hebben nog steeds problemen met de productkwaliteit, laat staan met zaken als proceskwaliteit en ketenintegratie."  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Rik Sanders