Directeur Welbergen: 'Betalingsverkeer zal ingrijpend veranderen'

Erwin Welbergen, eigenaar/directeur van Biotrans, importeert en verkoopt high-end fitnessapparatuur. Op het eerste gezicht biedt het kantoor in Aalsmeer weinig opmerkelijks. De ene grote ruimte telt vier werkplekken, met vier telefoons, een fax en zeven beeldschermen. Dat evenwel vijf van de zeven schermen bij een Mac horen, is buitenissig. Vormgevers werken op Macs, maar kantoormensen horen toch op de pc? Of worden er voor de Mac soms ook bruikbare boekhoudprogramma's gemaakt?

Nee, dat niet", zegt Welbergen. "Voor de boekhouding hebben we een paar pc's staan. Die Macs, ja da's nog een erfenis uit mijn studententijd. Toen werkte ik altijd op een Mac. Veel gebruiksvriendelijker. Toch zullen die dingen de komende vijf jaar wel het veld moeten ruimen. Pc's en Macs naast elkaar; dat werkt gewoon niet. Ik word doodziek van dat geadministreer. De helft van de tijd ben ik bezig met factureren, het bijhouden van omzetgegevens en voorraden. Allemaal op de Mac. De boekhouding - bank, kas, debiteuren en crediteuren - zit weer op de pc. Dus dat betekent veel dubbel werk.
"Uiteindelijk moeten we natuurlijk over op een financieel-administratief pakket. Dat vraagt een nieuwe manier van werken. Want software-pakketten zijn niet slechts ondersteunend. Je moet je hele organisatie omgooien. Met dank aan de grote software-ontwikkelaars!"

Facturen

"Internet verandert ook het nodige. En daar ben ik helemaal niet blij mee. Klanten laten zich uitgebreid door mij voorlichten. Ik steek er alle mogelijke energie in. Maar vervolgens bestellen ze via Internet de fitnessapparatuur ergens in Amerika. Ik moet dus meerwaarde bieden. Bij elk apparaat een persoonlijk trainingsprogramma. Die personalization moet grotendeels geautomatiseerd gebeuren, anders is het voor de klant niet meer te betalen."
"Een ander hoofdstuk uit hetzelfde boek: het betalingsverkeer zal ingrijpend veranderen. Binnen niet al te lange tijd is veilig betalen via Internet mogelijk. Ik zie mij over vijf jaar geen facturen meer schrijven. De handtekening die de klant zet onder het ontvangstbewijs van de delivery service, autoriseert meteen de betaling via het Net."
"Wat ik een geweldige winst zou vinden: als ik de hele administratie van een week in een avondje kon afronden; kan ik eindelijk eens aan het werk."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Chris Sprangers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.