Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Composable Infrastructure voor nieuwe datacentertechnologie in de praktijk

HPE Gastblog door Taha Tungekar, HPE & Eric J. Bruno, TBT

Composable Infrastructure klinkt misschien als niets meer dan een marketingkreet, maar ondernemingen die werken met HPE Synergy weten wel beter: Composable Infrastructure is pure innovatie. Synergy gaat verder dan hardware en omvat alles wat bij een goede cloudimplementatie komt kijken: servers, storage, fabric, beveiliging, beheersoftware en meer. HPE Synergy gaat nog verder, want alles is programmeerbaar. Het resultaat is dat u uw infrastructuur snel kunt samenstellen om te voldoen aan de huidige eisen en dat u die infrastructuur net zo snel kunt aanpassen wanneer die eisen veranderen.

Naast 'composability' biedt het Synergy-platform voldoende flexibiliteit om naast de cloudapplicaties traditionele datacenter-workloads te draaien. Dit levert een flexibele set resourcepools op die u kunt gebruiken (en hergebruiken) om al uw applicaties samen te laten draaien, bijvoorbeeld SAP HANA, VMware, ERP-systemen of aangepaste applicaties en services.

Infrastructure as Code

Door decennia aan ervaring met traditionele infrastructuren te combineren met moderne, software defined netwerk- en cloudarchitectuur biedt HPE Synergy een complete Infrastructure-as-Code oplossing. De focus van HPE op integratie maakt infrastructuurcompositie mogelijk die voldoet aan de eisen van zowel business als die van IT.

De business heeft vooral behoefte aan flexibiliteit. Met Synergy kan een applicatie of cloud-workload meteen worden uitgerold op het moment dat de noodzaak ontstaat. Voor zakelijk succes is de juiste technologie doorslaggevend, want een voorsprong ontstaat door sneller te implementeren dan de concurrentie. Synergy geeft deze voorsprong door te zorgen voor de flexibele resourcepools die de business nodig heeft om in een paar minuten nieuwe oplossingen te kunnen samenstellen.

Niemand in IT wil de oorzaak van vertraging zijn en 's nachts en in het weekend moeten doorwerken om de infrastructuur te implementeren. HPE Synergy helpt IT de veranderingen in de zakelijke eisen bij te houden door applicatieteams en ontwikkelaars te laten werken met wat ze kennen: code. Synergy biedt een unified API voor implementatie en integratie van infrastructuur, workloads en applicaties. Dit omvat alle lagen en componenten van een enterprise-oplossing, zoals firewalls, netwerk, storage, legacy-software, componenten van derden en meer, samengevoegd tot naadloze oplossingen in plaats van silo's.

Technologie heeft net als een munt twee kanten

Technologie maakt bedrijfsprocessen mogelijk, maar zakelijke uitdagingen zijn de drijfveer achter technologische beslissingen. Om precies te voldoen aan de zakelijke eisen is een holistische infrastructuuroplossing nodig die snel kan worden aangepast. Het aanpassen van noodzakelijke maar verouderde oplossingen aan de eisen van de toekomst leidt tot grotere inspanningen en meer risico.

In termen van technologie bedient Synergy een breder scala aan applicatievereisten dan eerdere infrastructuuroplossingen, maar dan in een software defined vorm. Ontwikkelaars hebben voordeel van de mogelijkheid om workloads en verschillende applicaties op één platform te combineren en van de mogelijkheid om naar behoefte infrastructuur als code samen te stellen en te herschikken. Synergy stelt ontwerpers in staat om virtuele computercapaciteit, storage, containers en zelfs bare-metal servers te leveren en daarop images uit te rollen met één unified API.

De flexibiliteit van Synergy is een groot pluspunt bij het voldoen aan zakelijke eisen. Als u nu een omgeving nodig hebt voor een legacy-oplossing en morgen een big data-project of een geheugen-intensieve workload moet kunnen verwerken, biedt Synergy de flexibiliteit om de omgeving op elk moment opnieuw te configureren. Zo vervalt de noodzaak om vast toegewezen hardware (zoals in-memory SAP HANA, Hadoop of databases) aan te schaffen en hoeft u niet meer voor elke nieuwe service budget uit te geven of te reserveren.

Synergy is gericht op samenwerking

Bij Synergy heeft HPE naar veel meer gekeken dan alleen de hardware en infrastructuur van een datacenter. In een traditionele omgeving hebben ontwikkelaars en IT-medewerkers vaak tegenstrijdige belangen. Ontwikkelaars vinden IT-ers traag en remmend, terwijl IT-ers ontwikkelaars veeleisend en kortzichtig vinden. Systeembeheerders richten hun aandacht op serveromgevingen (hardware en besturingssysteem), terwijl ontwikkelaars alleen oog hebben voor applicaties.

Synergy is gericht op samenwerking tussen mensen, processen en technologie. Iets dat door IDC wordt beschouwd als cruciaal voor zakelijke efficiency.

Mensen: In het verleden was het beheren van datacenterinfrastructuur, met taken zoals uitrollen, upgraden en uit productie nemen, nog een hele klus. Systeembeheer en andere beheertaken werden in silo's uitgevoerd. Met HPE Synergy is er één beheertoepassing voor compute-, storage- en fabric-componenten. Door deze unified aanpak delen medewerkers met verschillende rollen hetzelfde beeld van wat er gebeurt, wat zorgt voor betere samenwerking, hogere efficiency en minder fouten.

Processen: Vroeger was het normaal dat het aankoopproces en de implementatie van traditionele infrastructuur maanden kon duren. Daarnaast werden processen vaak in silo's uitgevoerd, waarbij afzonderlijke groepen verantwoordelijk waren voor delen van de oplossing, met allerlei bijkomende risico's. HPE Synergy verwijdert de silo's en zorgt ervoor dat uw eigen experts samen kunnen werken zonder complexe processen, dat het aankoopproces wordt vereenvoudigd en er geen risico meer is dat componenten niet kunnen samenwerken. In plaats daarvan kunt u oplossingen efficiënt samenstellen met behulp van ingebouwde automatisering.

Technologie: HPE Synergy biedt een volledig oplossingspakket met een API die in uw bestaande software wordt geïntegreerd, open source-pakketten (zoals Chef en Puppet) en andere tools voor uitrol en herconfiguratie van infrastructuur als code. Met Synergy kunnen cloud-workloads en legacy-applicaties naast elkaar worden gebruikt in dezelfde omgeving. Bovendien zorgt Synergy ervoor dat intelligentie in het platform wordt ingebouwd, zodat software-updates en afstemming van de infrastructuur kunnen plaatsvinden zonder downtime. Dit zorgt niet alleen voor minder complexiteit, het verlaagt ook het risico en het voorkomt dubbel werk.

Conclusie: Synergy maakt echte digitale transformatie mogelijk

Bij digitale transformatie bestaat de uitdaging erin de legacy-applicaties te ondersteunen waarvan uw bedrijf afhankelijk is. U kunt die applicaties immers niet gewoon uitschakelen. HPE weet dat IT-transformatie een geleidelijk proces is. HPE Synergy ondersteunt uw bestaande core-applicaties en nieuwere cloud-workloads, zodat u verbeteringen in uw eigen tempo kunt doorvoeren.

Met Synergy gaat u in een handomdraai van idee naar de markt, terwijl u alle applicaties waar uw bedrijf van afhankelijk is, veilig en betrouwbaar kunt blijven gebruiken. Het resultaat is een unified en herschikbare infrastructuur die ervoor zorgt dat legacy-applicaties stabiel blijven en de andere delen van uw bedrijf hun wendbaarheid behouden. Synergy brengt IT-medewerkers en ontwikkelaars echt tot elkaar met een gemeenschappelijke set tools, een complete en moderne infrastructuur en een unified interface die door de hele organisatie kan worden gebruikt. Zodoende werkt iedereen met één flexibele resourcepool om samen strategische en technologische beslissingen te nemen.

 Meer informatie kunt u vinden in dit interessante IDC-whitepaper, dat u hier kunt downloaden “IDC: Making the case for composable infrastructure”

Volg HPE Composable Infrastructure

Dit artikel delen:

Sponsored content 

U aangeboden door HPE en Intel®

Ultrabook, Celeron, Celeron Inside, Core Inside, Intel, Intel Logo, Intel Atom, Intel Atom Inside, Intel Core, Intel Inside, Intel Inside Logo, Intel vPro, Itanium, Itanium Inside, Pentium, Pentium Inside, vPro Inside, Xeon, Xeon Phi, en Xeon Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-26T11:04:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.