Learned.io geselecteerd voor deelname aan CES 2020

Dit artikel delen:

Computable Expert

Paul Kuijf MSc
COO, Learned B.V.. Expert van Computable voor de topics Loopbaan en Start-ups.

Het Learned-platform is door Techleap.nl verkozen tot één van de meest innovatieve startende ondernemingen van Nederland. Dit betekent dat Learned samen met 49 andere organisaties mee gaat naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas in januari 2020. Gedurende vier dagen zal Learned laten zien hoe zij met behulp van artificial intelligence (ai) meer medewerkers intern carrière kan laten maken bij hun huidige werkgever.

Uit eigen onderzoek van Learned bij meer dan vijfhonderd bedrijven blijkt dat medewerkerretentie in toenemende mate wordt genoemd als bedreiging voor de groei van de onderneming. De combinatie tussen de schaarste op de arbeidsmarkt en de wens van de nieuwe generaties (generatie y en z) voor het opdoen van nieuwe ervaringen maakt dat het behouden van medewerkers steeds uitdagender wordt.

Uit een artikel van HBR (2016) blijkt zelfs dat in 93 procent van de gevallen dat een medewerker een andere baan neemt dit bij een andere organisatie is. Dit terwijl in meer dan twee derde van de gevallen de medewerker had willen blijven als er aandacht was geweest vanuit de werkgever voor een volgende interne carrièrestap.

Skill matching met ai

"Zowel de medewerker als het management en hr weten wat de stip aan de horizon is"

De juiste begeleiding is dus essentieel, maar om een medewerker goed te kunnen helpen is het nuttig om inzicht te hebben in de kennis, kunde en ambitie van die medewerker. Daar komt het Learned-platform om de hoek.

'We verzamelen data van alle medewerkers op basis van vaardigheden, interesses, opleidingsniveau en werkervaring', aldus Rick Kuijf, oprichter van Learned. 'Vervolgens worden er automatische matches gemaakt met alle interne carrièrekansen binnen je organisatie. Zodoende weten zowel de medewerker als het management en hr wat de stip aan de horizon is.'

3 broers met missie

Learned is begin 2018 opgericht door Rick, Paul en Joost Kuijf. Het idee achter het platform komt voort uit persoonlijke ervaringen van de drie broers, die onvoldoende inzicht hadden in de carrièrekansen bij hun voormalige werkgevers. Met als gevolg dat zij een baan accepteerden bij een nieuwe werkgever terwijl zij best hadden willen blijven. 

Vandaar het doel van Learned om medewerkers carrière te laten maken bij hun huidige werkgever door stappen inzichtelijk te maken en men op de juiste manier te begeleiden. Inmiddels werkt er een team van acht mensen aan de doorontwikkeling van het platform en zijn er ruim dertig organisaties actief aan de slag met Learned.

CES 2020

Met het bezoek aan de CES hoopt Learned kennis en ervaring op te doen voor een toekomstige stap naar de Verenigde Staten. Daarnaast zijn de oprichters op zoek naar een nieuwe (internationale) investeerder die samen met de bestaande investeerders de groei van Learned wilt versnellen. 

Elk jaar organiseert Techleap.nl in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de RVO een handelsmissie naar de CES in Las Vegas. Hier komen 182.000 bezoekers samen, van wie ongeveer 40 procent van over de hele wereld. Dit maakt de CES hét evenement voor innovatie, productvalidatie en het bouwen van nieuwe samenwerkingen voor de toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Meer Business

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-18T13:17:00.000Z Paul Kuijf


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.