Computable nomineert vijf zorgprojecten

Genomineerden Computable Awards 2020, categorie Zorgproject

Dit artikel delen:
Awards

Ict-vaktitel Computable heeft vijf ict-projecten in de zorg genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Zorgproject. Het gaat om projecten van Zaurus, Carinova, Driezorg, IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, LUMC, Philips en Microsoft met diverse app-bouwers en agile-consultants, Erasmus MC, Sanquin, ANWB, PostNL, KPN en Avy en een project van Zorginstituut Nederland, LUMC, Radboudumc, Go Fair, Integraal Kankercentrum Nederland, Maastro, Universiteit Maastricht, Health-RI, Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie, Dutch Institute for Clinical Auditing, Nederlandse Hart Registratie, UMC Utrecht, Vektis, TNO en CZ. De winnaar in de categorie Zorgproject maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 24 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Natascha van Duuren, it-, ie- en privacy-advocaat en partner bij De Clercq Advocaten Notarissen, Fred Hage, digital innovation consultant en ict-manager bij Virtual Release en i-River, Sjoerd Hobo, directeur vestigingen Amsterdam en Rotterdam bij ilionx, Robert de Koning, senior presales consultant enterprise bij Dell Technologies en Herman van den Tempel, director healthcare Benelux en de Nordics bij Atos.

Computable ontving in deze categorie in totaal 36 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Zorgproject zijn:

 • Chantal, de digitale doktersassistente (Zaurus en diverse huisartsenpraktijken) – Lees het juryrapport
 • Digitale toedieningsregistratie van medicatie (Carinova, Driezorg, IJsselheem, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Medimo) – Lees het juryrapport
 • LUMC 2.0 (LUMC, Philips, Microsoft, diverse app-bouwers en agile-consultants) – Lees het juryrapport
 • Medical Drone Service (Erasmus MC, Sanquin, ANWB, PostNL, KPN en Avy) – Lees het juryrapport
 • Personal Health Train (Zorginstituut Nederland, LUMC, Radboudumc, Go Fair, Integraal Kankercentrum Nederland, Maastro, Universiteit Maastricht, Health-RI, Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie, Dutch Institute for Clinical Auditing, Nederlandse Hart Registratie, UMC Utrecht, Vektis, TNO en CZ) – Lees het juryrapport

Jureringstraject

Jury Zorgproject

 • Natascha van Duuren, it-, ie- en privacy-advocaat en partner bij De Clercq Advocaten Notarissen (juryvoorzitter en juridisch/privacy)
 • Fred Hage, digital innovation consultant en ict-manager bij Virtual Release en i-River (technische innovatie)
 • Sjoerd Hobo, directeur vestigingen Amsterdam en Rotterdam bij ilionx (projectmanagement)
 • Robert de Koning, senior presales consultant enterprise bij Dell Technologies (opdrachtgeverschap)
 • Herman van den Tempel, director healthcare Benelux en de Nordics bij Atos (bedrijfskundig/procesinnovatie)

Een groep van in totaal 36 Computable-experts heeft de 36 voordrachten in de categorie Zorgproject digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder supervisie van de hoofdjury van de Computable Awards 2020, met daarin Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland.

Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Natascha van Duuren, die ook specifiek lette op alle juridische en privacy-aspecten, nog vier competenties vertegenwoordigd. Fred Hage boog zich over de technische innovatie, Sjoerd Hobo bekommerde zich om het projectmanagement, Robert de Koning focuste zich vooral op het opdrachtgeverschap en Herman van den Tempel lette specifiek op bedrijfskundige aspecten en procesinnovatie.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende zorgprojecten nemen we afscheid:

 • Joint Decision Support (Maasstad Ziekenhuis, Macaw en Microsoft)
 • Connected ambulance (Philips)
 • Patienteninformatie, de juiste informatie op de juiste momenten (Behandelcoach)
 • Unlocking the future (De Goede Thuiszorg en MainPort)
 • Discover-V (Vecozo)

Stemmen

Op 31 augustus start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2020. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 24 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Partner worden van de Computable Awards 2020?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2020, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en ben aanwezig bij de spectaculaire uitreiking op 24 november 2020!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-18T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.