Ctac verwacht in 2010 uit rode cijfers te komen

Dit artikel delen:

SAP-dienstverlener Ctac verwacht in 2010 definitief uit de rode cijfers te komen. Het bedrijf draaide in het derde kwartaal van 2010 break-even en verwacht het jaar winstgevend af te sluiten. Dat meldt de onderneming in een toelichting op de derdekwartaalcijfers van 2010. Daarin zag het de omzet met 10 procent stijgen. Dat komt volgens Ctac door hogere inkomsten uit licenties en onderhoudscontracten, kostenbesparingen en betere samenwerking tussen divisies.

Ctac behaalde in het derde kwartaal 2010 een omzet van 16,4 miljoen euro. Dat is 10 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zonder de hulp van ingelijfde bedrijven (autonome groei) steeg de omzet met 6 procent. Het bedrijfsresultaat (brutowinst) kwam in deze periode op nul uit (break-even). Onder de streep (nettoresultaat) staat het bedrijf nog twee ton in de min. In dezelfde periode vorig jaar leed het bedrijf negen ton verlies.

Over het eerste halfjaar boekte het bedrijf een bescheiden nettowinst van een honderdduizend euro. Dat betekende destijds een daling van ruim 70 procent. In 2009 boekte het bedrijf 2,2 miljoen euro verlies. Als de marktomstandigheden in 2010 hetzelfde blijven, verwacht het bedrijf 2010 winstgevend af te sluiten.

Superp

In het derde kwartaal staakte Ctac de samenwerking tussen dochter IFS Probity en Superp en ziet af van een overname van die partij. In september 2010 richtte het bedrijf samen met Prologys een joint venture op die gericht is op de logistieke sector.

Ook richtte het bedrijf een zorgtak op. Het bedrijf benoemde Paul Zincken, voormalig directeur van de zorgdivisie van SAP, tot directeur van die nieuwe zorgtak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-11T14:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.