Ctac verbreekt omzetrecord van 2021

Dit artikel delen:
CTAC

Cloud- en business-integrator Ctac heeft opnieuw een goed jaar achter de rug. De nettowinst steeg in 2022 6,5 procent en de omzet zelfs 10,6 procent ten opzichte van 'recordjaar' 2021. Dat meldt het beursgenoteerde bedrijf uit Den Bosch vrijdag.

De omzet over 2022 bedroeg 117,7 miljoen euro. Dit is opvallend meer dan de 106,4 miljoen euro die de dienstverlener over 2021 als omzetrecord meldde. De hogere omzet is deels toe te schrijven aan activiteiten die in 2022 werden toegevoegd aan de onderneming. Acht van de 10,6 procent omzetgroei is echter autonoom, staat in een korte financiële verklaring.

De nettowinst over 2022 van de onderneming kwam uit op 5 miljoen euro, het brutobedrijfsresultaat (ebitda) 12,3 miljoen euro. De winstmarge (verhouding tussen ebitda en omzet) bedraagt dus 10,5 procent, in lijn met de doelstelling voor 2022. Het bedrijf verwacht in 2023 opnieuw te groeien. De autonome omzet zou dit jaar 'enkelcijferig' groeien (dus onder de tien procent) en de winstmarge zou tussen de elf en dertien procent van de omzet bedragen.

Mijlpalen

In 2022 vonden enkele mijlpalen plaats die van invloed zijn op de omzet van Ctac. In maart verkocht het bedrijf zijn woningcorporatieproduct Fit4Woco aan het Utrechtse Databalk, waardoor Ctac jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen euro omzet misloopt. Daar staat tegenover dat de Bosschenaren afgelopen juni de SAP-partner Technology2Enjoy uit Amstelveen overnamen voor 1,4 miljoen euro. Dit levert de dienstverlener dan weer zo'n drie miljoen extra omzet per jaar op. In het najaar van 2021 werd bovendien Digimij ingelijfd. Hun jaaromzet van ongeveer twee miljoen euro wordt nu voor het eerste volledige boekjaar meegerekend.

2022 was het eerste jaar zonder Henny 'Mister Ctac' Hilgerdenaar, die in november 2021 opstapte. Sindsdien wordt de onderneming geleid door voormalige financieel directeur Pieter-Paul Saasen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-17T12:04:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.