ABN Amro investeert in Ockto

Dit artikel delen:
Euro

Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN Amro neemt een minderheidsbelang in Ockto. Die app helpt consumenten bij het verzamelen van persoonsgegevens en om deze vervolgens op een veilige manier te delen met een derde partij, zoals financiële instellingen voor het verkrijgen van een hypotheek. Via deze investering wil Ockto sneller groeien en professionaliseren en in de toekomst ook internationaal opschalen. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Voor het aanvragen van een hypotheek, het afsluiten van een verzekering of het maken van een financiële planning zijn veel gegevens nodig. De Ockto-app verzamelt deze data bij verschillende overheidssites zoals de Belastingdienst, Mijn UWV, Mijn Overheid en Mijn Pensioenoverzicht. Gebruikers kunnen deze gegevens controleren en via een beveiligde verbinding doorsturen naar een derde partij.

Ockto is gericht op sectoren waarbij consumenteninformatie van belang is, zoals financiële instellingen, de schuldhulpverlening, de huursector en gemeenten. Het is een product van Yellowtail. Dat bedrijf uit Naarden levert software-oplossingen aan financiële instellingen, zoals de softwareplatformen Cloudbilling en Key Control Dashboard.

Digital Impact Fund

Via het Digital Impact Fund (DIF) doet ABN Amro strategische investeringen in startups en scale-ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds is in 2015 opgericht en bedroeg tien miljoen euro. Eerder dit jaar is het bedrag verhoogd naar vijftig miljoen euro.

Het DIF heeft een belang in nog vijf andere bedrijven, te weten het Duitse Solarisbank, het Amerikaanse Cloud Lending Solutions (CLS) en BehavioSechet Zweedse Tink, en een blockchain initiatief in trade & commodity finance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-24T09:31:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.