Micron gaat ook in zee met AMD-processoren

PC-fabrikant Micron Electronics gaat voortaan ook machines leveren die beschikken over processoren van Advanced Micro Devices.

Het bedrijf zegt de deal te hebben gesloten naar aanleiding van reacties van klanten, die aangaven graag de keuze te willen hebben tussen Intel- of AMD chips in hun machine.
Hiermee is Micron de laatste uit een lange rij van fabrikanten die een eind maken aan het exclusieve gebruik van Intel processors in hun apparaten.
Volgens analisten heeft de Pentium-producent voorlopig echter niets te vrezen, aangezien Micron vooralsnog alleen in de eind deze maand verschijnende Millennia RS25OA machines Duron-chips van AMD implementeert.
Het bedrijf heeft wel verklaard dat de overeenkomst zich niet zal beperken tot dit model alleen en dat het hoopt een gezonde relatie op te bouwen met de aartsrivaal van Intel.
Zo is het vrijwel zeker dat Micron ook systemen gaat leveren die de Athlon-technologie gebruiken.
Deze zullen volgens de fabrikant gericht zijn op de thuisgebruikers, aangezien in het bedrijfsleven weinig animo bestaat voor producten met een AMD chip.
Uit onderzoek van Mercury Research blijkt overigens dat Intel de markt van microprocessoren stevig in zijn greep heeft. Het bedrijf was in het tweede kwartaal van dit jaar verantwoordelijk voor 83,2 procent van de totale verkoop, terwijl AMD het moest doen met 16 procent.

Rene van Vemde

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.