Fujitsu bouwt Java-versie van Teamware

Fujitsu heeft onder de naam i-Flow een Java-versie gemaakt van zijn Teamware-werkstroomsoftware. Deze groupware in Java-vorm zal vanaf eind deze maand in de Verenigde Staten te koop zijn voor de besturingssystemen Windows NT en Solaris.

Europa volgt in de komende maanden. De prijs ligt rond de 25 duizend dollar voor vijfentwintig gebruikers met een maximum van tienduizend gebruikers, aldus de leverancier.
Teamware is oorspronkelijk ontwikkeld en verkocht in Europa door Fujitsu's Britse dochter ICL, maar kreeg weinig voet aan de grond in de VS door concurrentie van Lotus Notes en Microsoft Exchange. Fujitsu beweert dat i-Flow alle administratieve processen voor samenwerking van een bedrijf kan automatiseren. De programmatuur gebruikt Http (hypertext transfer protocol) en Javabean-objecten die te benaderen zijn via webbrowsers. Daarnaast bevat het Adapter Objects waarmee de software is aan te passen voor bijvoorbeeld integratie met andere systemen binnen een bedrijf, zoals Exchange of Oracle-databanken.
Slechts een week geleden maakte Netscape bekend dat het een werkstroomproduct op basis van Internet-technologieën ontwikkelt. Analist Tim Sloane van onderzoeksbureau Aberdeen Group meent dat Fujitsu daarin een flinke concurrent kan krijgen, doordat Netscape al naamsbekendheid en distributiekanalen in de Internet-markt heeft. "De echte uitdaging voor Fujitsu is niet het ontwikkelen van het product, maar het vastnagelen van partners die zijn software moeten distribueren. Fujitsu heeft een extreem lage zichtbaarheid die het moet overwinnen", stelt Sloane.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.