Three Ships betreedt de markt

Na tweeënhalf jaar productontwikkeling gaat de Nederlandse softwareproducent Three Ships de markt op. Het vijftien personeelsleden tellende bedrijf heeft de afgelopen periode gebruikt om een software-omgeving te bouwen die algemeen directeur Wiel van den Berg typeert als 'hybride'.

Het product N@tworks bestaat uit middleware, tools en applicaties. Verzekeraar Hooge Huys en de slijterijen van supermarktketen De Boer Unigro zetten het in voor elektronische handel en voor het ontsluiten van interne bedrijfssystemen via Internet. Met de applicatie van Hooge Huys hebben intermediairs toegang tot bedrijfsinformatie, zoals polissen en nieuwe producten. Deze toepassing won onlangs de Computable IT Award.
N@Template vormt de kern van de hybride omgeving. Deze middleware-laag koppelt gegevens, applicaties en andere componenten aan gebruikers. Die benaderen het systeem met een browser-, Visual Basic- of scripttaal-applicatie. Daarnaast is er N@tcommerce, een standaardraamwerk voor toepassingen gericht op e-handel. N@tstudio is de ontwikkelomgeving waarmee die applicaties te maken zijn.
Basistechnologie voor N@tworks is Microsofts COM (Component Object Model). "In 1996 zijn we begonnen met een evaluatie van COM en Corba. Commercieel gezien is het lastig om voor Corba te kiezen. Netscape, Oracle, IBM en Sun zijn de belangrijkste aanhangers van Corba. Zij zijn alleen geïnteresseerd in het verdrijven van Windows NT. Bovendien zitten ze met een dubbele agenda aan tafel, als het gaat om de ontwikkeling van de Corba-standaard. Microsoft heeft alles in één hand." Over Java, dat aan Corba gelieerd is, zegt Van den Berg: "Java lijkt een tweede Unix te worden. Voor dat je het weet, zijn 25 procent van je productontwikkelaars continu bezig met het poorten van je applicatie naar de verschillende dialecten van zo'n platform."
Three Ships gaat nu klanten zoeken. "In eerste instantie hebben we een direct verkoopmodel gehanteerd om aanwezigheid in de markt te realiseren. Nu gaan we werken met de implementatiepartners IMM en CMG", aldus Van den Berg. Three Ships bouwt momenteel een adviestak op om het partnerkanaal te ondersteunen. Volgend jaar wil het via partners de Britse, Duitse en Franse markt bestrijken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable