Microsoft-topman stelt Win 2000 beloften bij

Microsoft-president Steve Ballmer heeft eerdere uitspraken van zijn bedrijf over de schaalbaarheid van het aanstaande Windows 2000 afgezwakt. "Ik denk dat we ons een beetje lieten meeslepen", aldus het hoofd van 's werelds grootste softwarefabrikant.

Ballmer reageerde op een reeks vragen over Windows 2000 tijdens de Symposium/ITxpo 99-conferentie van onderzoeksbureau Gartner. De topman was afgelopen woensdag aanwezig op die bijeenkomst en liet zich opvallend terughoudend uit over de capaciteiten van dat nieuwe PC-besturingssysteem. "Ik denk dat het eigenlijk eerlijk is om te zeggen dat de marktperceptie achterloopt op de realiteit. Een deel van het argument over Windows' schaalbaarheid ging niet over schaalbaarheid, maar over betrouwbaarheid en beschikbaarheid", aldus Ballmer.
Zijn bedrijf heeft de laatste maanden echter de marktperceptie aangewakkerd dat Windows 2000 net zoveel processoren kan benutten als de Unix-varianten waarmee het gaat concurreren. Schaalbaarheid naar meerdere processoren is een middel om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van een computersysteem te verhogen.
Microsoft wil waarschijnlijk de Fall Comdex 99-beurs gebruiken als lanceerplatform voor zijn nieuwste besturingssysteem. Vorig jaar deed het bedrijf al hetzelfde voor zijn databank SQL Server 7.0; het product tijdens Comdex lanceren en het dan twee maanden later uitbrengen.
Ondertussen vlammen er geruchten op dat Windows 2000 weer eens met vertraging kampt en het pas in februari volgend jaar op de markt komt. Volgens het recentste schema van Microsoft verschijnt op 11 november een derde, licht-verbeterde 'release candidate'. De massaproductie van de uiteindelijke versie moet vervolgens op 9 december van start gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.