Stroom-afrekenplatform Involtum krijgt 1 miljoen

Innovatie

Het Zuid-Hollandse energie-innovatiefonds Energiiq investeert samen met bestaande aandeelhouders één miljoen euro in Involtum. Dit Rotterdams bedrijf zet het kapitaal in om de ontwikkeling en uitrol van zijn schakel- en afrekenplatform voor elektrische laadpunten en andere stroomvoorzieningen te versnellen.

Met het platform van Involtum is het mogelijk om elektriciteit af te rekenen voor tijdelijk gebruik van stroom, zoals op parkeerplaatsen, in havens en op evenemententerreinen. De elektriciteitspunten vervangen milieuvervuilende motoren en aggregaten, waardoor de uitstoot van CO2, fijnstof en geluidsoverlast wordt teruggebracht.

Het Rotterdamse bedrijf Involtum is in 2012 gestart met het aanbieden van elektriciteit op rustplekken van vrachtwagens. Op deze plekken kunnen vrachtwagens hun lading conditioneren zonder gebruik te maken van een milieuvervuilende dieselaggregaat. Inmiddels heeft Involtum zijn schakel- en transactieplatform doorontwikkeld en beschikbaar gemaakt voor andere toepassingsgebieden, zoals campingplaatsen, festivalterreinen, jacht- en zeehavens en aan boord van zeeschepen en riviercruises.

Klanten gebruiken het platform om het tijdelijk gebruik van stroom af te rekenen. De oplossing bestaat uit een backoffice, callcenter, betaalstraat, apps, websites, portals en de benodigde hardware. Een van de nieuwste toepassingen van het platform is de mogelijkheid om bij wasmachines van Miele in wasserettes per verbruik af te rekenen met de smartphone.

Met het extra geld van de investeerders wil Involtum uitbreiden in Nederland maar ook in landen als Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-17T11:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.