Corruptieverdachte leidt Vernieuwing Digi Inkoop

Dit artikel delen:

Het overheidsproject Vernieuwing Digi Inkoop staat sinds kort onder leiding van Rachid Guernaoui. De voormalige Haagse wethouder staat echter onder verdenking van ambtelijke corruptie.

Guernaoui, in oktober 2019 als wethouder opgestapt na onderzoek van de Rijksrecherche, deed met succes een beroep op een terugkeerregeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Guernaoui samen met zijn politieke collega De Mos van ambtelijke corruptie. Het duo zou bevriende ondernemers hebben geholpen met vergunningen in ruil voor donaties aan de partij.

Guernaoui meldt zijn nieuwe baan op zijn profiel op Linkedin. Hij is deze week begonnen na een periode van thuiszitten. Maandag had hij digitale vergaderingen en nam deel aan teamoverleg. Tegenover Omroep West keek hij terug op de afgelopen periode. 'Als je geen werk hebt, word je wakker met het idee: wat zal ik vandaag eens gaan doen? Vandaag werd ik wakker met het idee: leuk, ik mag aan de slag.’ Voordat hij wethouder werd was Guernaoui rijksambtenaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-10T09:57:00.000Z Alfred Monterie