'Concurrentie is automatisch spam'

Microsoft activeert in de voorlaatste maand van dit jaar zijn Sender-ID-systeem, waardoor Hotmail- en MSN-gebruikers alleen nog mailberichten kunnen ontvangen van afzenders die gebruikmaken van de mede door Microsoft ontwikkelde technologie.

Berichten die afkomstig zijn van gebruikers van andere technologie voor identificatie van mailservers zullen automatisch door de Microsoft-software worden gezien als spam en in de daarvoor bestemde map verdwijnen. Volgens Microsoft zelf is Sender-ID een authenticatie-protocol waarmee ‘spoofing’ en ‘phishing’ beter kunnen worden aangepakt. Het verifieert het ip-adres van de zender van een e-mail met de vastgestelde eigenaar van het verzenddomein.

Vorig jaar trok de open source ontwikkelgemeenschap Apache Foundation zijn steun uit het Sender-ID-project omdat het vond dat Microsofts licentiestructuur te strikt was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hmm. Tijd om volledig over te schakelen op de concurentie, ipv maar een beetje.

Ook onder de klanten van de CWI's zijn er velen die een Hotmail-account gebruiken. Al meer dan een jaar verloopt het benaderen van www.hotmail.com vanaf de CWI-klantPC's uiterst stroef en vaak lukt het dagen achtereen in het geheel niet. De verklaring is als volgt:
Alle internetverkeer voor die CWI-klantPC's loopt over 2 servers. De IP-adressen van beide servers worden door hotmail.com aangezien als spammende computers. Ook na herhaaldelijk en klemmend navragen heeft Hotmail niets veranderd in de instellingen van zijn filtersystemen. CWI-medewerkers adviseren de klanten nu om een andere webmail-dienstverlener te te gebruiken. En dit alles terwijl CWI een groot aantal licenties heeft voor software van (weliswaar niet uitsluitend) Microsoft. CWI is voor hen dus geen geringe klant!
PC-gebruikers hebben dagelijks ergernissen met wankele en virusgevoelige software die maar al te vaak de naam Microsoft draagt. Schijnbaar vindt Hotmail het belangrijk om er nog een ergernis aan toe te voegen. Wat is dit toch? Arrogantie? Hoe groter, hoe lakser? Of is Microsoft dan toch hardnekkig uit op een absoluut monopolie?

Hans Willem Francke
medewerker CWI Weert

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-23T15:18:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.