Sanderinks fratsen en server smijten in top-10

Ranglijst van meest gelezen artikelen in 2021 in rubriek Opmerkelijk van Computable

De fratsen van de eigenzinnige Twentse ict-ondernemer Gerard Sanderink, een mysterieus microgolfwapen en het NK-serversmijten. Dat zijn de onderwerpen van de drie meest gelezen artikelen in de rubriek Opmerkelijk van Computable in 2021.

Het jaar loopt op zijn einde en dus is het weer tijd voor de lijstjes. De redactie van Computable maakt de balans op en kijkt naar de meest gelezen artikelen in verschillende rubrieken. In dit artikel is dat de rubriek Opmerkelijk.

De top-10 van meest gelezen berichten in die rubriek wordt aangevoerd door een artikel over Gerard Sanderink. De ict-ondernemer haalde dit jaar meerdere keren het nieuws. Onder meer door een slepende rechtszaak met zijn ex, gerommel in de bedrijfstop van Centric en onduidelijkheid over de invloed van zijn nieuwe vlam, zelfbenoemd cyberdeskundige Rian van Rijbroek, op de bedrijfsvoering van de ict-dienstverlener. Het meest gelezen artikel van 2021 in de rubriek Opmerkelijk isLeidinggeven volgens de Sanderink-methode.

Het stuk van begin juli 2021 gaat over een zaak die diende voor het Gerechtshof Den Haag waarin de rechter oordeelde dat Gerard Sanderink in twee ontslagzaken van Centric-directeuren over de schreef ging. Het hof bekrachtigde het oordeel van de kantonrechter dat de excentrieke ict-ondernemer ‘ernstig verwijtbaar’ heeft gehandeld. Dat is juridisch één van de zwaarste diskwalificaties die een werkgever kan treffen.

Microgolfwapen

Een ander opmerkelijk bericht dat veel is gelezen, is een stuk over een onderzoek naar een mysterieus microgolf-wapen. Het artikel VS doen onderzoek naar mysterieus microgolf-wapen meldt dat de Nationale Veiligheidsraad (NSC) in Washington een onderzoek instelt naar het mysterie van een geheim microgolf- of radiogolfwapen.

Een niet nader genoemde statelijke actor zou deze techniek gebruiken om de hersenen van Amerikaanse diplomaten, spionnen en militairen aan te vallen. Wetenschappers houden ook rekening met de mogelijkheid dat bepaalde symptomen onbedoeld het gevolg zijn van bewakingsapparatuur op ambassades en andere zwaar beveiligde locaties.

Even stoom afblazen

Het artikel op plek drie van de meestgelezen top-10 Opmerkelijk is wat luchtiger van aard. Het stuk met de kop: Stoom afblazen op het NK Serverwerpen gaat over de negende editie van het NK Serverwerpen. Tijdens die wedstrijd op 2 september in Nieuwegein probeert een deelnemer een rackmountable van 1U hoogte vanuit stilstand zo ver mogelijk de baan op te slingeren.

‘De Olympische Spelen in Tokyo liggen inmiddels achter ons, maar veel sportliefhebbers weten dat één van de mooiste krachtinspanningen nog moet komen', schrijft de organisatie die extra animo verwacht omdat ict’ers graag stoom afblazen na het vele thuiswerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-24T11:35:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.