Product: Betere beeldbewerking met Aperture 2.1

Dit artikel delen:

Apple brengt verbeterde Aperture beeldbewerkingssoftware uit. Versie 2.1 heeft een open pluginarchitectuur. Daardoor wordt het eenvoudiger om gespecialiseerde beeldbewerkingssoftware van andere fabrikanten in de applicatie te integreren. Aperture 2.1 is voor gebruikers van versie 2.0 gratis.

De nieuwste versie van Apple's Aperture staat open voor plugins van andere leveranciers. Zodra de gebruiker in Aperture op een of meer foto's klikt, verschijnt een menu met geïnstalleerde plugins om uit te kiezen. Via dit menu kan de gebruiker specifieke beeldbewerkingstaken toepassen op zowel TIFF- als RAW-beelden.

Apple werkt nauw samen met een aantal leveranciers om hun plugins geschikt te maken voor Aperture 2.1. Het ontwikkelde zelf al de Dodge & Burn-plugin met kwasttools voor lichter (dodge) en donkerder (burn) maken, contrast, verzadiging, verscherping en vervaging. De komende maanden zullen andere softwarefabrikanten beeldbewerkingsplugins uitbrengen voor onder andere gelokaliseerde bewerking, filters en effecten, ruisanalyse en -reductie en visoogcorrectie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-02T13:21:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.