Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Supermicro breidt zijn Total IT Solutions portfolio uit

Super Micro heeft twee nieuwe oplossingen aangekondigd voor Android Cloud gaming en mediaverwerking. De nieuwe oplossingen bevatten een Intel Data Center GPU, onder de codenaam Arctic Sound-M, en worden ondersteund middels vershillende Supermicro servers.

De Supermicro oplossingen met de Intel datacenter-GPU’s onder de codenaam Arctic Sound-M zijn onder meer:

  • De 4U 10x GPU server voor transcoding;
  • Het media delivery en het Supermicro BigTwin® systeem met maximaal acht Intel Data Center GPU’s voor mediaverwerkingstoepassingen;
  • De Supermicro CloudDC server voor edge AI inferencing;
  • De Supermicro 2U 2-Node server met drie Intel Data Center GPU’s geoptimaliseerd voor Cloud gaming.

Later dit jaar zullen nog meer systemen beschikbaar worden gesteld.

“Supermicro heeft haar oplossingen voor mediaverwerking uitgebreid door Intel Data Center GPU’s te integreren,” aldus Charles Liang, President en CEO van Supermicro. “De nieuwe oplossingen zullen de snelheid van videostreams verhogen en een lagere latency van Android Cloud gaming mogelijk maken. Hierdoor zullen de prestaties en interactiviteit van Android Cloud gaming aanzienlijk toenemen met de Supermicro BigTwin systemen, terwijl de delivery en transcoding van de media flinke verbeteringen krijgen dankzij de nieuwe Intel Data Center GPU’s.”

Transcoding is een cruciale technologie voor de hedendaagse mediawereld. De Supermicro 4U 10x GPU server is ideaal voor diverse industrieën, waar meerdere formats moeten worden geleverd aan een breed scala videoapparaten.

Cloud based gaming vereist daarentegen aanzienlijke rekenkracht en de mogelijkheid om interactieve frame rates te leveren aan gameliefhebbers. Dankzij de Supermicro 2U 2-Node server met de Intel Data Center GPU nemen de prestaties bij Cloud-based gaming enorm toe. Bovendien vereist mediaverwerking voor Content Delivery Networks (CDN) een snelle en efficiënte delivery van alle mediatypes. Het Supermicro BigTwin systeem, met de Intel Data Center GPU, kan daarom meerdere video content streams leveren aan consumenten.

De Intel datacenter GPU, met de codenaam Arctic Sound-M, is ontworpen als een open en flexibele oplossing voor de verwerking en levering van Cloud gamen en media. De GPU zal worden ondersteund door een volledige solution stack die ontwikkelaars een open-source software stack biedt voor streaming media en Android Cloud gaming, inclusief brede ondersteuning voor de nieuwste codecs, grafische API’s en frameworks. Bovendien zal Intel® oneAPI een open alternatief bieden voor propriëtaire language lock-in die de volledige prestaties van de hardware mogelijk maken met een complete, bewezen set tools die bestaande talen en parallelle modellen aanvult. Dit geeft developers de mogelijkheid om open, overdraagbare codes te ontwerpen die maximaal voordeel halen uit verschillende combinaties van CPU’s en GPU’s.

“De Intel datacenter GPU is een zeer flexibele oplossing om workloads, die een integraal onderdeel van het dagelijks leven zijn geworden, te versnellen. De combinatie van geavanceerde mogelijkheden, een grafische rendering pipeline en een open software-stack levert de hoge dichtheid, lage latency en uitstekende visuele kwaliteit die nodig is voor de volgende generatie videoconferenties, media delivery en Cloud gaming implementaties. Het nieuwe productaanbod van Supermicro, met de Intel Data Center GPU, maakt de weg vrij voor snelle implementaties in de markt,” aldus Jeff McVeigh, vice-president en algemeen directeur van de Super Compute Group bij Intel.

Kom meer te weten over deze nieuwe oplossingen: https://www.supermicro.com/en/accelerators/intel

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-05T11:28:26.000Z Supermicro


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.