Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De enerverende transitie naar de digitale leeromgeving

In het onderwijs worden digitale oplossingen steeds vaker toegepast. Logisch, want de mogelijkheden nemen alleen maar toe. De transitie naar een digitale leeromgeving is in feite al een aantal decennia geleden in gang gezet. Maar de snelheid lijkt alleen maar toe te nemen. Inmiddels is het onmogelijk om een studie te volgen zonder een computer of laptop. Zelfs wanneer de daadwerkelijke opleiding niets te maken heeft met computers. Initieel waren er tegenstanders van de transitie naar de digitale leeromgeving. Maar inmiddels zijn de voordelen voor iedereen duidelijk. De digitale leeromgeving is de toekomst. Studenten en leerlingen hebben daarom een betrouwbare laptop nodig om hun studie met succes af te ronden.

Je laptop als centrale schakel in het onderwijs

De afhankelijkheid van computer neemt alleen maar toe. Niet alleen in het onderwijs, maar ook in het dagelijks leven en op kantoren en andere werkomgevingen. Voor een student is een laptop onmisbaar. Op online portalen van hun studie staat bijvoorbeeld wat het rooster is, wordt lesmateriaal gedeeld en lever je opdrachten in. Verder communiceer je digitaal met docenten en medestudenten. Op je laptop moet je dus kunnen rekenen. Kijk daarom tussen de beste laptops en zorg ervoor dat jouw studietijd een succes wordt.

De toekomst van het onderwijs in Nederland

Een steeds groter gedeelte van het persoonlijke en professionele leven vindt online plaats. Daarom is het niet meer dan logisch dat het onderwijs dezelfde koers volgt. In eerste instantie werd de digitale lesomgeving met name gebruikt voor communicatie. Maar speciale software speelt inmiddels ook een grote rol. Digitaal is het makkelijk om een veilige en leerzame lesomgeving te creëren. Je doet bijvoorbeeld je eerste praktijkervaring op in een virtuele omgeving. Verder zijn 3D-modellen ontzettend behulpzaam, bijvoorbeeld om te zien hoe het menselijk hart echt werkt of om als student architectuur je eerste constructie te ontwerpen.

Je studie bepaalt welke laptop je nodig hebt

De invloed van de digitalisering op het onderwijs is enorm. Het gaat veel verder dan communiceren en informatie delen. Er bestaan complete lesprogramma's die afhankelijk zijn van specifieke software. Welke software je studie gebruikt, bepaalt voor een groot deel aan welke vereisten je laptop dient te voldoen.

Hoe krachtig dient een laptop voor een studie te zijn?

Voor het typen van verslagen en het surfen op het internet heb je niet veel rekenkracht nodig. Maar er zijn wel degelijk studies die om een krachtige laptop vragen. Denk bijvoorbeeld aan het bewerken van videomateriaal. Verder is een snelle computer nodig wanneer je codeert, complexe data-analyses uitvoert en 3D-modellen produceert. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Het belangrijkste is om vooraf goed na te gaan aan welke eisen je laptop dient te voldoen.

Garantietermijn en batterijduur zijn voor iedereen relevant

Laptops zijn helaas een stuk kwetsbaarder dan desktop computers. De onderdelen zijn allemaal net ietsje kleiner en er is minder ruimte voor luchtcirculatie. Hierdoor ligt oververhitting op de loer en dat is potentieel funest voor een laptop. Daarnaast vervoer je een laptop regelmatig waardoor het risico op een defect toeneemt. Het kiezen van een model met een aanzienlijke garantietermijn is daarom het overwegen waard. Dit termijn is meestal 2 of 3 jaar. Wellicht klinkt een jaar extra niet als een waardevolle toevoeging. Maar laptops hebben juist de neiging om na 2 jaar mankementen te vertonen. Verder is de batterijduur voor elke student een relevante specificatie. Want hierdoor volg je meerdere colleges op één volle accu en hoef je tussendoor niet steeds bij te laden.

Bedenk waar je de laptop nog meer voor gebruikt

Je gaat je laptop voor meer gebruiken dan alleen je studie. 's Avond volg je je favoriete series, je videobelt met vrienden of je bent actief op social media. Voor deze activiteiten heb je genoeg aan elke goed functionerende laptop. Maar wanneer je graag games speelt is een aardige processor en krachtige videokaart vereist. Tenminste, als je de nieuwste games wenst te spelen. Hou naast je studie dus ook rekening met je hobby's wanneer je een nieuwe laptop uitkiest.

Alles voor studenten op een handige plek

Het begin van je studie is een spannende tijd. Wellicht ga je voor het eerst op jezelf wonen en verhuis je naar de andere kant van het land. In zo'n geval is het prettig om te weten dat je er niet alleen voorstaat. Op de Studenten Wegwijzer staan allerlei handige tips die jou op weg helpen. Niet alleen eerstejaars studenten vinden hier nuttige informatie. Je vindt er bijvoorbeeld wat de beste laptop voor jou is, hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft en wat de mooiste studentenvakanties zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-20T15:25:56.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.