Enertel mag niet ontslaan

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) wijst de ontslagaanvraag voor 105 werknemers bij Enertel af. De onderneming heeft niet duidelijk gemaakt waarom juist deze functies moeten verdwijnen.

Op 8 juli 2002 verzocht Enertel 73 mensen te mogen ontslaan, gevolgd door een tweede ronde van 32 op 10 september. Op 12 september berichtte de data- en telecommunicatieleverancier, tot voor kort Energis geheten, dat met die tweede ronde de reorganisatie zou zijn afgerond. Dan resteren 220 medewerkers in Zwolle, Aalsmeer en Rotterdam.
"Hoewel ik van oordeel ben dat uw bedrijfseconomische situatie precair is, ben ik van mening dat u niet heeft weten aan te tonen dat juist de functies en/of arbeidsplaatsen van de door u voor ontslag voorgedragen medewerkers dienen te vervallen", schrijft CWI. Het meldt de overlegde stukken herhaaldelijk te hebben bestudeerd. "Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat u er niet in bent geslaagd mij inzicht te verschaffen in uw nieuwe organisatie en de consequenties van twee opeenvolgende reorganisaties op de functies/arbeidsplaatsen van betrokkenen."
Voor Enertel komt de afwijzing als een 'complete verrassing'. Marketing- en communicatiemanager Lieke Hoogeveen: "Sinds de aanvraag voor de tweede ronde is ingediend, hebben wij steeds contact gehad met CWI. Daaruit is ons niet gebleken dat de aanvragen zouden worden afgewezen." De juridische afdeling bestudeert de afwijzing en neemt contact op met CWI. "We proberen al in gesprek te komen sinds de afwijzing vorige week, maar dat is ons nog niet gelukt", aldus Hoogeveen. Zij sluit niet uit dat een nieuwe ontslagaanvraag voor 105 medewerkers volgt.

 
Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.