Computable nomineert tien tech-startups

Dit artikel delen:
Computable Awards 2016, winnaar StartMonday

Computable Awards 2016, winnaar in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar: StartMonday.

Ict-vakblad Computable heeft tien tech-startups genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het gaat om 4shipping, Bardoggy, BitSensor, Guts, Magnitude Space, Plugify, Sendcloud, Storro, The VR Room en Zivver. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 31 oktober.

De tien genomineerde startups zijn 2 juni vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Geke Rosier, oprichter en eigenaar RightBrains, Alexander Wijninga, ceo Watermelon, Rhett Oudkerk Pool, ceo en oprichter Kahuna, Samir Saberi, partner Node1 en StartupDelta en oprichter StartupJuncture en StartupsAnoniem, Rogier Spoor, manager middleware services Surfnet, en Frank Willems, practice lead en managing partner IT Strategy, Governance and Leadership bij Quint Wellington Redwood.

Computable ontving in deze categorie in totaal negentig voordrachten. De tien genomineerde bedrijven in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar zijn:

Jureringstraject

Zowel de algemene jury van de Computable Awards 2017 (met daarin Jeroen Aris, Fred Bons, Dion Kotteman, Geke Rosier, Reza Sarshar, Bernard Vuijk en Alexander Wijninga) als adviserende en actieve juryleden hebben de negentig voordrachten digitaal beoordeeld. De algemene jury heeft alle cases van een cijfer voorzien en had als voltallige jury één beslissende stem in het eindoordeel.

De adviserende en actieve juryleden werden verdeeld over de zeven competenties marketing, eigen startup/ondernemerschap, investeerder, incubator, accelerator, technisch en coaching/advies. De adviserende juryleden hebben hun licht laten schijnen over de twintig startups in de presentatieronde, de actieve juryleden zaten in het juryteam dat de tien genomineerden bepaalde.

Tijdens het juryberaad oordeelden de juryleden via de eerder genoemde zeven competenties. De juryleden mochten per startup tien punten verdelen: drie voor het product of dienst, vier voor de markt en drie voor het team of de business.

Afgevallen startups

Waar winnaars zijn, daar zijn verliezers. Van de volgende tien deelnemende tech-startups in Nederland nemen we afscheid:

  • Bleap
  • Loek!
  • Nerdalize
  • Onegini
  • Power2Match
  • Recruitz.io
  • Remiqz
  • Sparque
  • ViriCiti
  • Xomnia

Stemmen

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 31 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2017, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.