Computable nomineert vijf overheidsprojecten

Computable Awards 2018

Awards

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten bij de overheid genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om projecten bij de gemeenten Enschede en Zuidhorn, de Nationale Politie, de provincie Zuid-Holland en de Raad voor de Rechtspraak. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober.

De vijf genomineerde projecten zijn 24 mei jl. vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Fred Bons, senior program manager / best value expert (A+) bij KWD Resultaatmanagement, John Duynhouwer, managing director bij iTraction, Lennart de Graaff, lead solution engineer bij Salesforce, Eric Hoefman, managing partner bij EntrD en Ruud Mulder, advisory systems engineer (Enterprise District) bij Dell EMC.

Computable ontving in deze categorie in totaal 42 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid zijn:

Jureringstraject

Jury ICT-project van het Jaar bij de Overheid

Een groep van in totaal dertien Computable-experts heeft de 42 voordrachten in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 24 mei. Het juryteam stond dus onder leiding van Fred Bons, die met Jeroen Aris, Bart van der Mark, Reza Sarshar en Marjolein Schuurhuis gezamenlijk de algemene jury van de Computable Awards 2018 vormt.

Bij het juryberaad waren vier competenties vertegenwoordigd. John Duynhouwer nam de techniek in ogenschouw, Lennart de Graaff beoordeelde de projecten vanuit opdrachtgeverschap, Eric Hoefman focuste zich vooral op de bedrijfskundige aspecten en Ruud Mulder lette specifiek op het projectmanagement.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende ict-projecten bij de overheid nemen we afscheid:

  • 3D-wereld helpt bij innovatief spoor (ProRail en CGI)
  • Digitale vrachtbrief e-CMR: papierloos transport in Benelux (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie, Ministerie van Infrastructuur en Milieu België, Luxemburg en de transportsector (initiatiefnemers: TLN, evofenedex en Beurtvaartadres), TransFollow))
  • Smart City StarterK!t (Gemeente Eindhoven, stichting DITSS (Dutch Institute Technology, Safety and Security), Venturespring, Atos, Pels Rijcken, TU/e en Fontys (MRE (Metropoolregio Eindhoven) financier))
  • Talking Maps (Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, AND en V-tron)
  • VGA Schadeportaal (Gemeente Amsterdam (VGA Verzekeringen), Business Case Entrepreneurs)

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2018, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-19T11:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.