Computable nomineert vijf overheidsprojecten

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Jury ICT-project van het Jaar bij de Overheid, (Fred, Sjoerd, Reza, Guido en Ruud)

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Ict-project van het Jaar bij de Overheid, met v.l.n.r. Fred Streefland, Sjoerd Hobo, Reza Sarshar, Guido de Nobel en Ruud Mulder.

Ict-vaktitel Computable heeft vijf ict-projecten bij de overheid genomineerd voor de Computable Awards 2019. Het gaat om projecten bij de ministeries van Justitie en Veiligheid (twee maal), Infrastructuur en Waterstaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de gemeentes Eindhoven en Amsterdam en de RDW. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 29 oktober.

De vijf genomineerde projecten zijn 8 mei al vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Reza Sarshar, transitie- en projectmanager bij OGD ict-diensten, Sjoerd Hobo, directeur van de ilionx-vestigingen Amsterdam en Rotterdam, Ruud Mulder, advisory systems engineer bij Dell EMC, Guido de Nobel, interim manager bij Timantti en Fred Streefland, chief security officer voor Noord- en Oost-Europa bij Palo Alto Networks.

Computable ontving in deze categorie in totaal 31 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Ict-project van het Jaar bij de Overheid zijn:

 • Biometriesysteem voor de migratieketen (ministerie van Justitie en Veiligheid, IDEMIA, ICTU en de Dienst ICT van de Politie) – Lees het juryrapport
 • Digitaal aanvragen rijbewijs (RDW, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en vijftien gemeenten) – Lees het juryrapport
 • Digitaal Stelsel Omgevingswet Landelijke Voorziening (DSO-LV) (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) – Lees het juryrapport
 • Het Extra Teamlid (Gemeente Amsterdam, Garage2020 en Greenberry) – Lees het juryrapport
 • Verwijzingsportaal Bankgegevens (ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationale Politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst) – Lees het juryrapport

Jureringstraject

Jury ICT-project van het Jaar bij de Overheid

 • Reza Sarshar, transitie- en projectmanager bij OGD ict-diensten (Juryvoorzitter)
 • Sjoerd Hobo, directeur van de ilionx-vestigingen Amsterdam en Rotterdam (Opdrachtgeverschap)
 • Ruud Mulder, advisory systems engineer bij Dell EMC (Technisch)
 • Guido de Nobel, interim manager bij Timantti (Bedrijfskundig)
 • Fred Streefland, chief security officer voor Noord- en Oost-Europa bij Palo Alto Networks (Projectmanagement)

Een groep van in totaal vijftien Computable-experts heeft de 31 voordrachten in de categorie Ict-project van het Jaar bij de overheid digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 8 mei. Het juryteam stond onder leiding van Reza Sarshar, die met Jeroen ArisBart van der MarkMarjolein Schuurhuis en Fred Streefland de algemene jury van de Computable Awards 2019 vormt.

Bij het juryberaad waren naast de juryvoorzitter nog vier competenties vertegenwoordigd. Sjoerd Hobo lette specifiek op het opdrachtgeverschap, Ruud Mulder nam de technische aspecten in ogenschouw, Guido de Nobel concentreerde zich op de bedrijfskundige aspecten en Fred Streefland focuste zich op het projectmanagement.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende ict-projecten bij de overheid nemen we afscheid:

 • 5G Field Lab Amsterdam Zuidoost (Gemeente Amsterdam, Johan Cruijff ArenA en KPN)
 • Blockchain in compliance by design (ECP, Ministerie van Financiën en Dutch Blockchain Coalition)
 • Buitenruimte op orde (Op Orde en gemeentes Ouder-Amstel en Uithoorn)
 • Nationaal Politielab Artificial Intelligence (Nationale Politie, ondersteund door diverse universiteiten)
 • Urban Data Center Leiden071 (Gemeente Leiden en CBS)

Stemmen

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2019. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 29 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook andere genomineerden bekend.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2019, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-11T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.