Computable nomineert vijf overheidsprojecten

Genomineerden Computable Awards 2020, categorie Overheidsproject

Dit artikel delen:

Ict-vaktitel Computable heeft vijf ict-projecten bij de overheid genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Overheidsproject. Het gaat om projecten van Kadaster, Centraal Bureau voor de Statistiek, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Politie, drie ministeries, diverse gemeenten en ICTU, woningcorporatie Mooiland, FileFactory en EntrD, Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie, Centraal Justitieel Inasso Bureau en Justid, Rijkswaterstaat en SSC-I van Dienst Justitiële Inrichtingen. De winnaar in de categorie Overheidsproject maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 24 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Gert-Jo van der Heijden, executive service delivery manager bij Cegeka, Lejo Duivenvoorde, head of digital bij EDM en managing partner bij Reynolds, Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant, Leendert Hinds, projectmanager bij Tata Steel Europe en Michiel Noordermeer, managing director bij Avaya Nederland.

Computable ontving in deze categorie in totaal dertig voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Overheidsproject zijn:

  • Dashboard Zicht op Ondermijning (Kadaster, Centraal Bureau voor de Statistiek, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Politie, drie ministeries, diverse gemeenten en ICTU) – Lees het juryrapport
  • De virtuele poortwachter (Woningcorporatie Mooiland, FileFactory en EntrD) – Lees het juryrapport
  • Digitaal Loket Verkeer (Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie, Centraal Justitieel Incasso Bureau en Justid) – Lees het juryrapport
  • Landelijk Meetnet Water 2 (Rijkswaterstaat) – Lees het juryrapport
  • Technische snufjes in de gevangenis (SSC-I van Dienst Justitiële Inrichtingen) – Lees het juryrapport

Jureringstraject

Jury Overheidsproject

Een groep van in totaal 36 Computable-experts heeft de dertig voordrachten in de Overheidsproject digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder supervisie van de hoofdjury van de Computable Awards 2020, met daarin Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland.

Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Gert-Jo van der Heijden nog vier competenties vertegenwoordigd. Lejo Duivenvoorde bekommerde zich over de bedrijfskundige aspecten, Huub Hillege nam de technische aspecten in ogenschouw, Leendert Hinds focuste zich vooral op het projectmanagement en Michiel  Noordermeer lette specifiek op het opdrachtgeverschap.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de in- of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de in- en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende overheidsprojecten nemen we afscheid:

  • Datagedreven organisatie (Politie en Cumuluus Networks)
  • Digitaal procederen in alle strafzaken (Hoge Raad)
  • Digitaal schades en overlast melden (Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Redkiwi)
  • Find Your Sheep (Provincie Drenthe, ICT Academie en Nidaro)
  • Smart City Hilversum (Gemeente Hilversum, Atos, VodafoneZiggo, ViNotion, Sustainder, Sorama, Esri en Dynniq)

Stemmen

Op 31 augustus start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2020. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 24 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Partner worden van de Computable Awards 2020?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2020, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en ben aanwezig bij de spectaculaire uitreiking op 24 november 2020!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-17T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.