Dit zijn de 5 beste ict-projecten in de zorg!

Genomineerden Computable Awards 2021, categorie Zorgproject

Dit artikel delen:
Zorg health care cure award

Ict-vaktitel Computable heeft vijf nominaties bekendgemaakt binnen de Computable Awards 2021 in de categorie Zorgproject. Het gaat om ict-projecten bij Ambulancezorg Nederland, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, het Tergooi ziekenhuis, de Regionale Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken en de Global Health Unit van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ook is er nog Tante Co dat bij woonzorgcentra wordt ingezet. De winnaar wijzen we aan tijdens een spectaculaire show op 2 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Bart van der Mark, head of banking and insurance Benelux and Nordics bij Atos, Lejo Duivenvoorde, managing partner bij Reynolds en associate head of digital bij EDM, Natascha van Duuren, advocaat / managing partner bij De Clercq Advocaten, Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant en Gershon Janssen, solutions architect bij Skyteam en Chair Board of Directors bij Oasis.

Computable ontving in deze categorie in totaal 72 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Zorgproject zijn:

  • Ambulances veiliger onderweg door koppeling LSIV met C-ITS platform (Ambulancezorg Nederland (AZN), CityGIS en Be-Mobile) – Lees onderbouwing
  • CAD4COVID-CT (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en Thirona) – Lees onderbouwing
  • EmmaCOPD (Tergooi ziekenhuis, Regionale Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken (RHOGO) en Medicine Men) – Lees onderbouwing
  • PRESCRIP-TEC (Global Health Unit van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en o.a. Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)) – Lees onderbouwing
  • Tante Co (Tante Co, o.a. bij Woonzorgcentrum de Beyart en Zorgcentrum Cordaan) – Lees onderbouwing

Jureringstraject

Jury Zorgproject

  • Bart van der Mark, head of banking and insurance Benelux and Nordics bij Atos (juryvoorzitter en projectmanagement)
  • Lejo Duivenvoorde, managing partner bij Reynolds en associate head of digital bij EDM (opdrachtgeverschap)
  • Natascha van Duuren, advocaat / managing partner bij De Clercq Advocaten Notariaat (juridische zaken en privacy)
  • Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant (technische aspecten)
  • Gershon Janssen, solutions architect bij Skyteam en Chair Board of Directors bij Oasis (bedrijfskundige aspecten)

Een groep van in totaal 38 Computable-experts heeft de 72 voordrachten in de categorie Zorgproject digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder supervisie van de hoofdjury van de Computable Awards 2020, met daarin Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland.

Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Bart van der Mark, die ook het projectmanagement beoordeeld, nog vier competenties vertegenwoordigd. Lejo Duivenvoorde bekommerde zich over het opdrachtgeverschap, Natascha van Duuren nam zowel juridische zaken als privacy in ogenschouw, Huub Hillege focuste zich vooral op het de technische aspecten en Gershon Janssen lette specifiek op de bedrijfskundige aspecten.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2021. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat voor de andere helft beslissend is.

Op 2 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook de andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2021?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2021, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en beleef de doldwaze uitreiking op 2 november!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-22T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.